(MARASPUSULA)- Eleştiri konusu olan ücret alımına Göksun’dan farklı bir göndermede bulunuldu.

İlçede etkili olan yoğun kar yağışı sonrası kayak takımlarının kuşanan bazı vatandaşlar kayak merkezini aratmayan Hacıömer Köyü yakınındaki bir bölgede kayak yaptı.

Eğlenceli anlarını videoya almayı da ihmal etmeyen kış spor tutkunları, “Yedikuyular sizin olsun Bize Köyümüz yeter. Göksun Hacıömer köyü…” yorumuyla kızakla, snowboard ve kayak takımlarıyla karlı vadide kayak yaptı.

Hacıömer köyü, Kahramanmaraş merkeze 102, Göksun ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

HER YIL KAR FESTİVALİ YAPILIYORDU

Öte yandan, ilçede pandemi öncesi her kış Mürsel Mahallesi yakınında bulunan ve ilçe merkezine 25 km, Göksun-Kayseri Karayoluna ise sadece 8 km mesafede bulunan 1850 rakımdan başlayıp 2000 rakıma kadar ulaşan Kurugöl (Kuruoğul) Yaylasında kar festivali yapılıyordu.

Bölge, karın ilk düştüğü ve en son kalktığı yer olarak dikkat çekiyor.

Yıllık yağış durumuna göre Haziran ayına kadar bölgede kar görmek mümkün oluyor.

Burada bir kayak merkezi yapılması için başlatılan çalışmalar neticesinde Türkiye Kayak Federasyonu tarafından 2011 yılında etüt çalışması yapılarak ön rapor tamamlanmıştı.

Kar sıkıntısı çeken kayak merkezlerine bir alternatif olmaya aday önemli bir mekan olan Kurugöl Yaylası, yapılması planlanan başta kayak merkezi olmak üzere, çim kayağı, trekking, yamaç paraşütü, paintball, atış alanları, futbol ve voleybol sahaları gibi tesisler ile Göksun’un cazibesini artıracak türden.

Projenin hayata geçirilmesi ile birinci derecede hedef kitle; Göksun, Afşin, Elbistan, Ekinözü, Tufanbeyli, Sarız, Andırın, Kadirli, Kahramanmaraş. İkinci derecede hedef kitle, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Osmaniye, Adana, Hatay. Üçüncü derecede hedef kitle ise Ortadoğu ülkeleri olarak düşünülüyor.