Kemik Dansitometri Cihazının kemiklerin kalınlığını, gücünü ve kemik kaybını ölçebildiğini ifade eden ÖKSÜZ, "Kemik Dansitometri testi, kemik mineral yoğunluğunu ölçmek için günümüzde kullanılan bir testtir. Kemiklerin biraz ince olduğu durum osteopeni, çok ince olduğu durum ise osteoporoz olarak adlandırılır. Osteoporoz denilen ve kemiklerin daha ince ve kırılgan olmasına sebep olan hastalığın tanısında kemik mineral yoğunluğu testi kullanılır." dedi.

 Göksun’lu hastaların bu testi yaptırmak için artık ilçe dışına çıkmasına gerek kalmadığını belirten İl Sağlık Müdürü ÖKSÜZ,

“60 yaş üstü olma, menopoz sonrası dönem, sigara kullanımı, fazla miktarda alkol tüketimi, düşük fiziksel aktivite, uzun süreli yatak istirahati, düşük kalsiyum ve Vitamin D içeriği olan gıdalarla beslenme, kemik kaybına yol açtığı bilinen Kortizon ve türevi ilaçların kullanımı, karaciğer - böbrek yetmezliği, ailede osteoporoz öyküsü, boy kısalması, düşük vücut ağırlığı, daha önce hafif bir travma sonrası kemik kırığı hikayesi gibi durumları yaşayan vatandaşlarımızın kemik yoğunluğu testi yaptırmasını öneriyorum.” dedi.