Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş'den yapılan yazılı açıklamada, ilçe merkezindeki tüm trafolara enerji verildiği belirtildi.

Ekiplerin olumsuzluklara karşın teyakkuzda olduğu bildirilen açıklamada, "Göksun ilçe merkezindeki tüm trafolara enerji verilmiş olup, lokal arızalara müdahale edilmektedir. Kırsalda ise can ve mal güvenliği için şebeke kontrol edilmeden enerji verilmemektedir. Ekiplerimizin çalışması gece de dahil aralıksız devam etmektedir." ifadelerine yer verildi.

****

Akedaş, Göksun İlçe Merkezinde Arızalı Bölge Kalmamıştır

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde etkili olan kar yağışıyla nedeniyle 2 gündür yaşanan kesintinin ardından bölgeye elektrik verilmeye başlandı. Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Yılmaz'dan açıklama geldi.

Akedaş, Göksun İlçe Merkezinde Arızalı Bölge Kalmamıştır

Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Yılmaz; “Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş. olarak Göksun ilçe merkezinde şu anda arızalı bölgemiz kalmamıştır.

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Ancak, TEİAŞ’ın iletim hatlarında ki arıza nedeniyle trafo merkezinden elektrik alamadığımız için Göksun merkezine elektrik veremiyoruz. TEİAŞ Trafo merkezine enerji verdiği takdirde, kurum olarak Göksun İlçe Merkezine enerji verebiliriz. Ayrıca o bölgenin kırsal kesimdeki çalışmalarımız yoğun şekilde devam etmektedir.” Dedi.

Göksun’da yoğun hava muhalefetine bağlı olarak meydana gelen elektrik kesintisiyle ilgili bir açıklama yapan Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Yılmaz, Dağıtım bölümü olarak Göksun ilçe merkezinde arızaların tamını yaptıklarını söyledi.

Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde son yılların en etkili kara kışı yaşanırken, yoğun kar yağışına bağlı buz yükü elektrik iletim hatlarında hasar oluşturdu. Buna bağlı olarak yaşanan kesintilerle yaptıkları çalışmaları aktaran Genel Müdür Yılmaz şöyle konuştu; “Hayatı olumsuz etkileyen yoğun kar yağışı nedeniyle OG ve AG elektrik dağıtım şebekelerinde kar yağışına bağlı olarak buz yükü sonucu yaklaşık 210 direk hasarı ve 379 iletken kopması meydana gelmiştir. Ayrıca 25.12.2019 sabaha karşı 04.00 sıralarında Göksun İlçe Merkezinin elektrik enerji ihtiyacını karşılayan TEİAŞ’a ait 154 /31,5 kV Göksun Trafo Merkezi devre dışı kalmıştır. Bu Trafo Merkezini besleyen 2 iletim hattında da direk hasarları ve buz yükünden dolayı iletim hatlarında arızalar meydana gelmiş ve şu ana kadar Göksun Trafo Merkezine enerji verilememiştir. Dağıtım şirketi olarak, Göksun’da ki şehir şebekesinde, gerekse kırsal kesimlerdeki mahallelerimizdeki iletken kopuğu ve direk yıkılması şeklindeki arızalara, 20’nin üzerinde ekiple müdahale ediyoruz. Bu kapsamda Göksun ilçe merkezinde şu anda arızalı bölgemiz kalmamıştır. Ancak, TEİAŞ’ın iletim hatlarında ki arazı nedeniyle trafo merkezinden elektrik alamadığımız için Göksun merkezine elektrik veremiyoruz. Bizim dağıtım şirketi olarak kırsal kesimdeki çalışmalarımız yoğun şekilde devam etmektedir.

Takdir edersiniz ki dağıtım şirketi çok dağınık bir alana hizmet ediyor. Kurumumuzun sorumluluk sahasında oluşan arızalar lokal özellik arz ediyor. Yani arıza oluştuğu takdirde belli mahalleyi, belli bir bölgeyi ve belli bir abone grubuna elektrik veremiyoruz. Ancak iletim hatlarında olan arıza komple trafo merkezini etkilediği için, trafo merkezinin beslemiş olduğu tüm yerlere elektrik verememekle karşı karşıyayız. TEİAŞ’da ki arkadaşlarımızda yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Tahmin ediyorum, tabi gerçek ve doğru bilgileri onlar verebilirler, bugün enerji vermek için ciddi bir cabanın ve gayretin içerisindeler. Eğer onlar iletim hatlarındaki arızaları giderip trafo merkezine elektrik verirlerse biz Göksun merkez ve köylerimizin önemli bir kısmına bugün elektrik verebilecek durumdayız.

Ayrıca Andırın ilçemize bağlı 15 köy de kar yağışına bağlı buz yükü nedeniyle oluşan direk hasarları ve iletken kırıklarına ekiplerimiz anında müdahale etmeye devam etmektedir.

Son yılların en etkili yoğun kar yağışı ve şebeke hasarları için tüm imkânlarımız seferber edilerek, ekiplerimiz sahada 24 saat esasına göre görev yapmaktadır.”

***

Göksun’da elektrikler geldi

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine elektrik verilmeye başlandı

Göksun’da elektrikler geldi

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Etkili olan kar yağışıyla ilçenin Saraycık mevkisinde, Türkiye Elektrik İletim AŞ'nin (TEİAŞ) bölgeyi besleyen 154 bin voltluk elektrik iletim hattının kopması ve direklerin devrilmesi sonucu 2 gündür yaşanan kesintinin ardından çalışma yapan ekipler, yapılan onarımın ardından farklı bir hattı devreye aldı.

Hatta enerji verilmesinin ardından ilçe merkezine elektrikler geldi.

Ekiplerin, Saraycık bölgesindeki bölgeyi besleyen 154 bin voltluk hattı da devreye almak için çalışmasını sürdürüyor.

Dr. Selahaddin Can, “İYİ Parti gümbür gümbür geliyor, Haftaya zaferimizi kutlayacağız” Dr. Selahaddin Can, “İYİ Parti gümbür gümbür geliyor, Haftaya zaferimizi kutlayacağız”

Öte yandan ekiplerin bölgede devrilen ve telleri kopmuş elektrik direklerinin onarımını da sürdürdüğü öğrenildi.

Editör: TE Bilişim