Ankara’da hayata geçirilecek olan proje Kahramanmaraş kültürünün, şiirinin, edebiyatının başkentteki tanıtım üssü olmaya aday. Hizmetlerin ve eğitimlerin tamamının ücretsiz sunulacağı kitap kahve Ankara’da üniversite okuyan Kahramanmaraşlı gençlerin ve diğer tüm misafirlerin uğrak noktası olmayı hedefliyor.

Dernek Başkanı, Gelir Uzmanı Mehmet Ali Ecerkale proje süreciyle ilgili “İçinde bulunduğumuz pandemi süreci dolayısıyla toplum sağlığını tehlikeye atmamak için faaliyetlerimizi asgari düzeye indirdik. Ancak bu süreçte pandemi sonrası için faaliyetlerimizi de planlamaya çalıştık. ARGE ve Proje Geliştirme Komisyonumuz, Gençlik ve Spor Bakanlığının proje çağrısı üzerine çalışmaya başladı ve çağrıya ‘Fikir Kitap Kahve’ Projesi ile başvurma kararı aldık. Detaylı ve kapsamlı bir proje hazırlayarak başvurumuzu yaptık. Bakanlık da başvurumuzu yeterli görerek projemizi mali destek kapsamına aldı. İnşallah 2021 yılının Eylül ayında Ankara’da Kitap Kahvemizi faaliyete geçirmeye planlıyoruz.

Başkan Mahçiçek, personeliyle helalleşerek vedalaştı Başkan Mahçiçek, personeliyle helalleşerek vedalaştı

Burası Kahramanmaraş kültürünün, şiirinin, edebiyatının başkentteki tanıtım üssü olacak. Hizmetlerin ve eğitimlerin tamamının ücretsiz sunulacağı Fikir Kitap Kahve’nin Ankara’da üniversite okuyan Kahramanmaraşlı gençlerimiz ve diğer tüm misafirlerimizin uğrak noktası olacağına inanıyorum.

Ayrıca proje sürecinde verdikleri katkılardan dolayı TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Sn. Celalettin Güvenç ve Sn. Habibe Öçal başta olmak üzere tüm Kahramanmaraş milletvekillerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Proje Koordinatörü olarak görevlendirilen Dernek Başkan Yardımcısı, Avukat Bahadır Paksoy ise şunları söyledi:

“Fikir Kitap Kahve Projemizin resmi proje koordinatörü olmak benim için bir heyecan ve onurdur. 2021 yılı Eylül ayında başlaması kararlaştırılmış Fikir Kitap Kahve projemizin Kahramanmaraşlı gençlerimizin Ankara’da rahatça bir araya gelebileceği, üretken fikirlerin yuvası olacağı, pek çok başarılı çalışmaya ev sahipliği yapacağı inancındayız. Projemiz çok yönlü etkinlikler içermesi ile ön plana çıkmış ve kabul görmüştür. Proje kapsamında gençlerimizin en az 2 spor alanında profesyonel eğitim alabilmesi, düzenlenecek toplantılar ile memleketimizin önde gelen insanları ile tanışma fırsatı bulmaları, ücretsiz seminer ve eğitimlere katılabilmeleri, en az 2 bin kitaptan oluşan kütüphanemizden faydalanabilmeleri, ücretsiz wi-fi ve bilgisayar kullanım hizmeti ile araştırmalarını yapabilmeleri ilk başta hedeflenen ana hususlardır. Belirttiklerimiz dışında gençlerimizin gelişimine katkıda bulunacak pek çok faaliyet ve çalışma sistemi planlanmaktadır. Memleketimiz adına, gençlerimiz için bu planlamaları yapmak dahi bizleri heyecanlandırmaktadır. Bakanlığımızın bu konuda bizlere verdiği destek çok kıymetli olup üstüne koyarak bu projeyi çok daha ileriye taşımak bizlerin temel gayesidir.” dedi.

ARGE ve Proje Geliştirme Komisyonu Başkanı, Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Uzmanı Turan Türk projenin hazırlanmasıyla ilgili “Projemizin teknik çalışması derneğimizin ARGE ve Proje Komisyonunda yer alan arkadaşlarımız tarafından gerçekleştirilmiştir. Projemizde Ankara’da yaşayan Kahramanmaraşlı gençlerimizin gerek iş hayatında gerekse sosyal hayatta kendilerine daha fazla yer açabilmelerine olanak sağlayacak eğitimler, seminerler, konferanslar ve sosyal faaliyetler yer almaktadır. Bunlarla birlikte birlikte özellikle kişisel gelişime katkı sağlayacak ve hemşerilerimizin daha fazla bir araya gelmelerine olanak sağlayacak bir Kitap Kahve’nin Derneğimiz tarafından kurulması ve yürütülmesi sağlanacaktır. Katma değeri yüksek bir proje olduğuna inanıyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: TE Bilişim