Üstlendikleri misyon ile geleceğin gençlerini şimdiden bir katkıda bulanmak isteyen ve bu amaçla Kahramanmaraş’ta örgütlenen, “Genç Gönüllüler” toplanarak stratejik planlamasını yaptı. 

“Üşüyen bir çocuğun ayaklarından, kitabı olmayan bir kütüphaneden, gelecek nesillerin yararlanacağı her bilgi ve birikimden” bizde sorumluyuz diye yola çıkan 47 genç gönüllü, bir araya gelerek ilk toplantısını yaptı. Grubun başkanı iş adamı genç girişimci Ahmet Bilgiç ve 47 kişilik ekibi ile yapılan ilk toplantıda, neler yapılacağı konuştu. Geçtiğimiz günlerde Büyüksır İlkokulunda 130 Öğrenciye Kırtasiye ve ayakkabı desteğinde bulunan Genç Gönüllüler, hedeflerini Kahramanmaraş il genelindeki tüm okullar için olduğunu açıkladı.

Bir açıklama yapan Bilgiç: “ Kuruluş gayemiz, okul çağındaki tüm öğrencilerin eksiğini gidermek. Nasıl ki; Hz Ömer efendimiz, Dicle’nin kenarında ki kuzunun sorumluğu bile bana ait diyorsa, bizimde bu öğrencilerin hepsine bir sorumluğumuz var. Üşüyen bir çocuğun ayağından, kitap okuyamayan bir öğrencinin vebalinden biz sorumluyuz. Bu hareket şov amaçlı veya iş yapma amaçlı kurulmadı. Tamamen öğrencilere toplanan yardımların dağıtılması adına kuruldu. Çok şükür ki, giderek büyüyen bir aileye sahibiz. Yardımların hepsi artarak devam ediyor. Özellikle kış aylarında en çok yardıma ihtiyaç duyuyoruz. Çünkü kırsal kesimlerde eğitim gören öğrencilerin durumu hiç iç açıcı değil. Öncelikli hedeflerimizi belirledik ve yardımlarımızı ulaştıracağız. Bizim hedefimiz sadece öğrenciler değil. Yardıma muhtaç herkese yardım ulaştıracağız. Misyonumuz bu şekilde” dedi.

Editör: TE Bilişim