Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Müdürü Mustafa Koç, Arslanbey Yangın Ekip binasında düzenlediği basın toplantısında, sahada 4 bin 600 kişiyle, 150 binden fazla fidanı toprakla buluşturacaklarını söyledi.

Türkiye genelinde 3 saat içerisinde 11 milyon fidan dikilerek dünya rekoru kırılacağını vurgulayan Koç, "Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü olarak 11 Kasım'da saat 11:11'de 150 bin fidanı üç saat içerisinde toprakla buluşturacağız. Bu noktada tüm vatandaşlarımızı aynı gün ve saatte fidan dikmeye davet ediyoruz.'' dedi.

Etkinliğin amacının Kahramanmaraş'ı ve Türkiye'yi daha yeşil hale getirmek olduğunu ifade eden Koç, bütün ekiplerle bu rekor denemesini Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü olarak layıkıyla yerine getirmeye çalışacaklarını söyledi.

Geleceğe Nefes kampanyasına nasıl başvuru yapılır? Geleceğe Nefes 11 Milyon Fidan kampanyası nedir?

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 'Geleceğe Nefes-11 Milyon Fidan' kampanyasına Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'da destek vereceğini açıkladı. Kampanya ile birlikte OSB'lerin ağaçlandırılmasına yönelik önemli bir adım atılacak. Peki, Geleceğe Nefes 11 Milyon Fidan kampanyası nedir? Geleceğe Nefes kampanyasına nasıl başvuru yapılır?

Sosyal medyada çığ gibi büyüyen Geleceğe Nefes 11 Milyon Fidan kampanyası, günün en çok konuşulan konuları arasında yer alıyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın da destek verdiği Geleceğe Nefes 11 Milyon Fidan kampanyası, vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İşte, Geleceğe Nefes 11 Milyon Fidan kampanyasına dair tüm merak edilenler...

"Geleceğe Nefes" seferberliği başladı. 11 Kasım 2019’da saat 11:11’de 81 ilimizde 2023 noktada 3 saat içinde tam 11 milyon fidan toprakla buluşuyor. Vatandaşlar, online site üzerinden sanal olarak fidan sahipleniyor ve sahiplenilen fidanlar farklı lokasyonlarda törenle toprağa kavuşuyor.

Toplamda 11 milyon fidan hedeflenen kampanyada şu ana kadar sahiplenilen fidan sayısı 8 milyona yaklaştı. Fidan sahiplenmek isteyen vatandaşların "gelecegenefes.com" internet adresi üzerinden gerekli bilgileri girerek başvurularını tamamlamaları gerekiyor.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Geleceğe Nefes Kampanyası başvuruları "gelecegenefes.com" adresi üzerinden yapılacak. 

FİDAN SAHİPLENMEK İÇİN TIKLAYIN

FİDAN BAĞIŞI NASIL YAPILIR?

Kişi ya da Kuruluş istendiği sayıda fidan bağışında bulunabilir. Bağışlanan fidanlar ağaçlandırma sahası içinde yer alır. 1 Fidan Bağışı 10 TL'dir.

E-Sertifika talepleriniz ödeme yapıldıktan sonra ortalama 1 iş günü içinde, basılı Sertifika talepleriniz ise 5 iş günü içinde teslim edilmektedir.

FİDAN BAĞIŞI YAPMAK İÇİN TIKLAYIN