Geçtiğimiz dönem Gaziantep Üniversitesi Rektör adayı olan Prof. Dr. Recep Yumrutaş, yine Kahramanmaraşlı olan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın tarafından Mühendislik Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Recep Yumrutaş'ı ikinci rektör yardımcılığına getirdi.

Yumrutaş'ın 38 yıldan bu yana Gaziantep Üniversitesinde öğretim görevlisi olduğu öğrenildi.

Atanan rektör yardımcısının önümüzdeki hafta göreve başlayacağı öğrenildi.

RECEP YUMRUTAŞ KİMDİR?

Prof. Dr. Recep YUMRUTAŞ 1962 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu.

1988 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi Gaziantep Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu.

1989 yılında Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünde araştırma görevlisi olarak göreve başladı.

Gaziantep Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Makine Mühendisliği Anabilim Dalında 1991 yılında yüksek lisansını yaptı. 1998 yılında ise Gaziantep Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü ile Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Makine Mühendisliği Anabilim Dalında 2 ayrı doktora çalışmasını tamamladı. 1998 yılında Gaziantep Üniversitesi Meslek Yüksek Okuluna, 2000 yılında ise Makine Mühendisliği Bölümüne Yardımcı Doçent olarak atandı. 2009 yılında Makine Mühendisliği Enerji Bilim Dalında Doçent, 2015 yılında ise aynı bölüm ve bilim dalında Profesör oldu.

Prof. Dr. Recep YUMRUTAŞ halen Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Enerji Anabilim Dalında Öğretim Üyesi olarak; ısıtma, soğutma, güneş enerjisi, enerji depolama, ısıl sistemlerin modellenmesi, atık yakıt kaynaklarından benzin ve dizel yakıtlarının eldesi, motorlarda kullanılması, ısı yalıtım malzemeleri geliştirilmesi ile ilgili konularda araştırmalar yapmaktadır.

İngilizce bilen Prof. Dr. Recep YUMRUTAŞ, evli ve 3 çocuk babasıdır.