Gaziantep Kent Konseyi 5’inci Seçimli Genel Kurulu, 28 Eylül’de toplandı. Tek listenin oylandığı genel kurulda, Kent Konseyi Başkanlığına Dr. Samet Bayrak seçildi. Toplantıda Kent Konseyi’nin Gaziantep için neler yaptığı ve neler yapabileceği konuşuldu. Gaziantep’in sorunları birincil ağızdan muhatabına iletildi. Kahramanmaraş ise Kent Konseyi noktasında boynu bükük kalan şehirlerin arasında yerini koruyor.

Kahramanmaraş’ta daha önce kurulan ve güzel çalışmalar yapan Kahramanmaraş Kent Konseyi, neden yeniden canlandırılmıyor da pasif bir yapı olarak varlığını sürdürüyor? Şehri yönetmede halk ile yerel yönetimler arasında şeffaf bir bağ olan Kent Konseyi, belediyeciliğin kitabını yazan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ile Kahramanmaraş’a artı bir değer oluşturmaz mı? Türkiye Belediyeler Birliği’ndeki ve yerel yönetimlerdeki tecrübesiyle Büyükşehir Belediye Başkanı Güngör, omuzladığı yükü Kent Konseyi ile paylaşamaz mı?

Geçtiğimiz dönem pasif olmaya mahkûm edilen Kahramanmaraş Kent Konseyinin, donanımlı bir isim olan Güngör tarafından yeniden canlandırılması bekleniyor.

Kent Konseyi, gereksiz bir oluşumsa komşu il Gaziantep, bu platformu niye ayakta tutuyor? Kent Konseyi çok elzem bir yapı ise Kahraman kentimizde bu yapı neden aktifleştirilmiyor?

KENT KONSEYİ NEDEN ÖNDEMLİDİR?

Kent Konseyleri, halkın görüşünü yansıtır, tavsiye niteliğindedir. Kent Konseyi, denetimdir. Yaşanan sorunların konuşulduğu ve çözüm üretildiği bir platformdur. Kent konseyi siyasetin üstündedir. Birçok siyasi görüşün ortak paydada buluştuğu işbirliğidir. Kent Konseyi, akıl ve birliğe uygun olarak çalışmalıdır.