Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin katılıp, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın online olarak açtığı Türkiye'nin en büyük ikinci su projesi olan Düzbağ İçmesuyu Projesi'nde bulunan Düzbağ Barajı'nın açılış töreni, Kahramanmaraş Çağlayancerit İlçesi'ne bağlı Düzbağ'da gerçekleşti.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Açılış törenine Bakan Gül ve Pakdemirli ile Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve diğer ilgililer katıldı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Gaziantep Düzbağ İçme Suyu İsale Hattı ve Doğanpınar Barajı Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Gaziantep'imize, bölgemize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Ne sağlık hizmetlerimizden ne de yatırımlarımızdan vazgeçiyoruz. İnşallah vaka sayılarımızın düşmeye başlamasıyla kısıtlamaları azaltmaya başlayacağız.

Gaziantep ve Kilis arasındaki bölgeyi ülkemizin en önemli tarım arazisi alanına çeviriyoruz. Tabii Gaziantep'teki tek baraj ve gölet yatırımlarımız bunlardan ibaret değildir. Halen proje ve inşaat aşamasında çok sayıda yatırımımız var.

Gaziantep adeta yaşayan bir fabrika gibi çalışıyor. Şehre günde yaklaşık 15 bin ağır vasıta giriş çıkışı oluyor. Halen ön hazırlıkları yürütülen 500 hektarlık bir alanda kurulacak Gaziantep'e bir kuru liman kazandıracağız. Havalimanımıza yeni ve modern bir terminal binası ve otopark kazandırıyoruz.

HIZLI TREN ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Hızlı tren hattının Bahçe-Nurdağ kısmında yüzde 25'lik, Nurdağ-Başpınar kısmında yüzde 50'lik ilerleme sağlanmış durumdadır. Bölünmüş yol çalışmaları etap etap rüyor, tamamlanan kısımlar hizmete açılıyor.