CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Kahramanmaraş’ın suyunu Gaziantep’e aktaran ve bugün açılışı yapılan Helete-Düzbağ içme suyu projesiyle ilgili sosyal medyadan yaptığı paylaşımla Kahramanmaraş’taki su ücret tarifesinin pahalı olduğunu savunmuştu.

Öztunç’un bu paylaşımına Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’den yanıt gecikmedi.

Hodir meydan diyen Başkan Güngör şu cevabı verdi;

“Sayın Ali Öztunç, Genel bütçemizden fert başına Kahramanmaraş’ın 3 katı pay alan ve bizim iki katımıza yakın su tarifesi uygulayan İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri su ücret tarifesini bizim tarifeye indirsin biz de %50 indirim yapmaya hazırız. Hodri meydan! Kaldı ki şehrimizde Gaziantep’ten %41 daha ucuz su tarifesi uygulanmaktadır” 

***

Başkan Hayrettin Güngör’den Ali Öztunç’a Hodri Meydan!

Başkan Güngör’den CHP Milletvekili Öztunç’un paylaşımına yanıt gecikmedi. Güngör, “Genel bütçemizden fert başına Kahramanmaraş’ın 3 katı pay alan ve bizim iki katımıza yakın su tarifesi uygulayan İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri su ücret tarifesini bizim tarifeye indirsin biz de %50 indirim yapmaya hazırız. Hodri meydan! Kaldı ki şehrimizde Gaziantep’ten %41 daha ucuz su tarifesi uygulanmaktadır”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, CHP Milletvekili Ali Öztunç’un içmesuyu fiyatı ile ilgili sosyal medya paylaşımına kamuoyunu doğru bilgilendirme adına açıklık getirdi. Ali Öztunç’un Gaziantep’te su %27 indirimle satılırken Kahramanmaraş’ta %50’nin üstünde zamla satılıyor ifadelerinin aksine Kahramanmaraş’ta su tarifesinin Gaziantep’e göre yüzde 41 daha ucuz olduğu ortaya çıktı. 

Biz Hazırız

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Sayın Ali Öztunç, Genel bütçemizden fert başına Kahramanmaraş’ın 3 katı pay alan ve bizim iki katımıza yakın su tarifesi uygulayan İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri su ücret tarifesini bizim tarifeye indirsin biz de %50 indirim yapmaya hazırız. Hodri meydan! Kaldı ki şehrimizde Gaziantep’ten %41 daha ucuz su tarifesi uygulanmaktadır” ifadelerini kullandı.

***

Ali Öztunç’tan Hayrettin Güngör’e  ‘hodri meydan’ yanıtı

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün ‘hodri meydan’ mesajına yanıt verdi.

Öztunç, Güngör’e şu şekilde yanıt verdi: “Sayın Hayrettin Güngör! Seçimler öncesi su fiyatında indirim yapacağınızı söylemiştiniz. İndirim mi yaptınız bindirim mi? Seçildiğinizden beri suya ne kadar zam yaptınız? İstanbul, Ankara, İzmir’i oranın vekilleri konuşsun ben Kahramanmaraş vekiliyim, Kahramanmaraş’ı konuşurum. Bana hodri meydan demişsiniz. Meydan okumanızı kabul ediyorum. İstediğiniz zaman istediğiniz TV ekranından (Aksu TV dahil) karşılıklı Kahramanmaraş’ı konuşmaya ben varım. Madem meydan okudunuz sözünüzün arkasında durursunuz umarım. Sizden haber bekliyorum.”