Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, merkez Dulkadiroğlu Belediyesince Kurtuluş Mahallesi'nde restoresi yapılan 300 yıllık Üdürgücü Konağı'nın açılışında yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş'ın "eski Maraş" denilen bölgesinde yapılan restorasyonlarla ayağa kaldırıldığını söyledi.

Ecdadın bıraktığı eserleri belediyelerin güç birliğiyle restorasyonlarını yaptıklarını dile getiren Erkoç, "Tarihin, ecdadın bize emanet ettiği eserleri, Kahramanmaraş'ın ruhunu en güzel şekilde anlatan eserleri restore ederek yeniden kente kazandırıyoruz. Bu mahallelerde bir makro projemiz var. Çalışmalarımızla Kahramanmaraş'ın tarihini gün yüzüne çıkartıyoruz." dedi.

Erkoç, destekleri nedeniyle Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay'a teşekkür etti.

- "Misafirlerimizi gururla gezdiriyoruz"

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ise restorasyonlarla "eski Maraş" olarak bilinen bölgenin değişimine ve dönüşümüne katkı sunduklarını kaydetti.

Çalışmaların devam edeceğini dile getiren Okay, "Eski mahallelerimizin bulunduğu bu bölgelerdeki restorasyonlarla birlikte Kahramanmaraşımıza gelen misafirlerimizi gururla gezdiriyoruz. Her geçen gün buralara ilgi alaka artıyor. Kahramanmaraş turizmine bu eski mahallerimiz, konaklarımız katkı sunuyor." diye konuştu.

Tematik Mutfak Müzesi, Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi ve Üdürgücü Konağıyla birlikte restorasyon çalışmalarına devam ettiklerini aktaran Okay, Turizm Yolu Projesi kapsamında da 11 konağın restorasyon çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.

Açılış konuşmalarının ardından 300 yıllık Üdürgücü Konağının açılışı belediye başkanları ve AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Ahmet Özdemir, Celalettin Güvenç, Habibe Öçal, Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, Çekül Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ile diğer ilgililer tarafından gerçekleştirildi.

Editör: TE Bilişim