Ceyhan, “Biz kampta iken ligin başlamasına yaklaşık 24 gün, 25 gün kala, bize bu statta oynanmayacağı, bu statla ilgili yıkım kararı oldu bildirildi. Biz bunun şaka olduğunu düşündük” dedi.

Kahramanmaraşspor, 12 Şubat Stadyumu hakkında alınan yıkım kararı nedeniyle maçlarını oynayacağı Osmaniye 7 Ocak Stadyumu’nda yarın ligin ilk maçına çıkacak. TFF 2. Lig Kırmızı Grup ekibi, Serik Belediyespor’u ağırlayacak.

“KENDİ SAHAMIZDAKİ MAÇI BİLE DEPLASMANDA OYNAYACAĞIZ”

Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, ANKA Haber Ajansı’na, stat ve takım konusunda açıklamalar yaptı.

Genç bir takım olarak lige başlayacaklarını belirten Ceyhan, “Kıt kaynaklarla maksimum fayda elde etmeye çalışıyoruz. Bu şartlarla lige başladık. Yarın da Osmaniye'de Serik Belediyespor’la bir maçımız var. Metabolizmamız bozuldu, çünkü kendi sahamızdaki maç bile deplasmanda oynayacağız. Bu noktada sıkıntılarımızı var ama biz inşallah elimizden geleni yapacağız” dedi.

“KAHRAMANMARAŞ ŞEHRİ İÇİN KABUL EDİLEBİLİR BİR DURUM DEĞİL”

Stadyum konusu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ceyhan, şunları söyledi:

“Vallahi bir futbol takımı için Kahramanmaraşspor adına değil herhangi futbol takımı için çok kötü bir durum. Kahramanmaraşspor için daha da kötü bir durum. Kahramanmaraşlılar için de bence kabul edilemez bir durum. Bunu kısaca özetlersek;12 Şubat Stadyumu’nda en son temmuz ayında BAL Ligi Play-Off maçları oynandı, yaklaşık bir buçuk, iki ay öncesinde. Ondan sonra biz kamptayken ligin başlamasına yaklaşık 24 gün, 25 gün kala, bize bu statta oynanmayacağı, bu statla ilgili yıkım kararı oldu bildirildi, sözlü olarak Spor İl Müdürü. Biz bunun şaka olduğunu düşündük gerçekten, o anda takım kamptaydı.

Onun üzerine de zaten takımı ligden çekme noktasında bir isyanımız, bir feryadımız oldu. Bunu biz tabii ironi olarak yaptık, ya bir takım böyle bir şeyle ligden çekilir mi? Her zaman söylüyoruz; 1969'da kurulmuş, Süper Lig görmüş, profesyonel lige çıktıktan sonra da hiçbir zaman amatöre düşmemiş bir takım. Onun taraftarının bunu hak etmediğini ve ben orada ‘Takımı ligden çekerim’ diye söylediğimde, aslında bunun altında yatan gerçek buydu. Bu dikkatleri çekmekti, yani taraftarımızın hakkını korumaktı. Bugün bunun mali yükü var, deplasmanlara gidip gelme noktasında bile sıkıntı varken bir de kendi sahamızda oynayacağımız maçları taraftarımızdan bunu da onun elinden almak ve taraftarı yollara düşürmek. Bu hoş bir şey değil.

Stat, yıkım kararı alınabilir, yenisi yapılması noktasında bir proje ile projelendirilebilir. Onların biraz daha doğru ve düzgün yapılması gerektiğine inanıyorum. Diğer şehirlerde olduğu gibi birini yapmadan birini yıkma kararı bir kere temelden yanlış bir karar. Şimdi 12 Şubat Stadı bizim tarihimiz, stadımız, bütün futbolla ilgili tüm heyecanlarımızı, başarılarımızı o statta yaşadık. Eski bir stat doğru, şehrin taraftarını ve şehrinde kabul ettiği güzel bir stat, şirin stat ama 2014'te Kahramanmaraş üst ligden tabiri caizse makyajlandı, güçlendirildi. Kapalı türbini, maraton ve kale arkası da yapıldı diye biliyorum. Demek ki doğru yapılmamış. İhaleye çıkarılıp yapıldıktan sonra 6 yıl gibi kısa bir süre içerisinde aynı stada yıkım kararı verilmesi, birbiriyle çelişen iki durum. Burada biz bunlarla da çok ilgilenmiyoruz, biz futbol takımını, kendi evimizde kendi seyircimiz önünde oynatmak istiyoruz.”

“KAHRAMANMARAŞSPOR SÜRGÜNE GÖNDERİLDİ” DEMİŞTİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, dün yaptığı açıklamada, “Her seçim meydanında gelip bunlar, ‘Biz Kahramanmaraş’a şöyle stat yapacağız’ dedi mi? ‘Hayır Ali Öztunç, AK Parti’nin Kahramanmaraş’a stat sözü yoktur’ diyemez. Ellerinde fotoğraflarla ‘İşte bu olacak’ dediler. Ne oldu stat? Bırakın stat yapmayı elimizdekini aldılar. Kahramanmaraşspor maçlarını Osmaniye’de oynayacak. Bundan daha büyük bir ayıp olmaz, olamaz. Şehrinin bir futbol takımı var. Onu da AK Parti sürgüne gönderiyor, Osmaniye’ye. Okuyunca çok üzüldüm. ‘Fatma Şahin gel el at da Kahramanmaraş’ı kurtar’ diye yorum yapılmış. Fatma Şahin’e mecbur bırakılır mı bu memleket” demişti.