24 Ocak’ta yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından CHP bir genel başkan yardımcısı ile birlikte 30 milletvekilin Elazığ’a gönderdi.

Elazığ’da çeşitli gezi ve incelemelerde bulunan CHP heyeti Deprem ile ilgili araştırma yapacaklarını ifade ederek, çalışmalarına başladılar. Gezi ve incelemeler kapsamında CHP Genel Başkan yardımcısı Ali Öztunç yaptığı konuşmada iktidara yönelik, bunları uyarmak için, kulaklarını çekem için buradayız sözü tepki çekti.

ALİ ÖZTUNÇ: BUNLARI UYARMAK İÇİN KULAKLARINI ÇEKMEK İÇİN BUGÜN BURADAYIZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “Yardım kolisi tam geliyor mu? Gelmiyor. Gelenin içinde de çoğunlukla biliyorum zamanı tarihi geçmiş ürünler var öyle değil mi? Hak mı böyle bir hak olur mu? Bunun için mi var devlet? Hepiniz, çoğunuz büyük bir çoğunluğunuz büyük bir kısmınız gittiniz AK Parti'ye oy verdiniz bunun için mi oy verdiniz? Hayır! Bunları uyarmak için kulaklarını çekmek için bugün buradayız. Başka bir derdimiz yok” dedi.

İL YÖNETİCİLERİNDEN TEPKİ

Genel Başkan Yardımcısı Öztunç’un bu açıklamaları büyük tepki topladı. AK Parti Elazığ Milletvekilleri Metin Bulut, Sermin Balık, Zülfü Tolga Ağar, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım Genel Başkan Yardımcısı Öztunç’un bu sözlerini sosyal medya hesapları üzerinden eleştirdi.

TWİTTER’DA TÜRKİYE GÜNDEMİNE GİRDİ

Twitter’da “HaddiniBil” etiketiyle yapılan paylaşımlar Türkiye’nin gündemine oturdu. Milletvekilleri ve Belediye Başkanının yaptığı paylaşımlara vatandaşlar da destek verdi. “HaddiniBil” etiketi Twitter’da Türkiye gündemine girdi.



"ŞEHİR YÖNETİCİLERİ TROLLÜK YAPMAZ"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, AK Parti kanadında büyük tepkiye neden olan kulak çekme tartışmasına açıklık getirdi.

Öztunç, "Muhalefet partisi iktidarın kulağını çeker. Mecazidir bu. Muhalefet partileri iktidarı uyarırlar. İktidarı dürtüklerler. İktidar daha çok çalışsın diye çaba harcarlar. Bizim de amacımız bu. Ama alıyor bunu çarpıtıyorlar." dedi.

"ELAZIĞ'DA İLERLEME YOK"

Toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, depremden sonra Elazığ'a ikinci kez geldiklerini anımsatarak, depremin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen kentte hızlı bir ilerleme yaşanmadığını ifade etti.

30 Milletvekiliyle Elazığ'da incelemelerde bulunduklarını belirten Öztunç, "Genel Başkanımızın talimatıyla 30 milletvekili arkadaşımızdan oluşan bir heyetle Elazığ'a geldik. Başta Sivrice olmak üzere Elazığ merkez, konteyner kent, konutların yapıldığı bölge, pek çok yerde çeşitli ziyaretlerde bulunduk. Bu bizim son 4-5 ay içerisinde Elazığ'a ikinci gelişim. 4-5 kadar önce Elazığ'a bir kez daha gelmiştik. Yine Sivrice'de çalışmıştık. Elazığ'da yine Gürsel bey ve milletvekili arkadaşlarımızla birlikte bir çalışma yapmıştık. Dün yaptığımız temaslar bize bir gerçeği gösterdi. Elazığ'da geçtiğimiz yıl bu zamanlar meydana gelen depremin ardından hızlı bir ilerleme yaşanmamış. Maalesef bunu söylemek zorundayız. Söyleyince küsüyorlar, kızıyorlar. Hükümet, yerel yöneticiler alınganlık yapıyorlar. Ama halkın arasına birazcık çıksalar, sokağa birazcık çıksalar vatandaşın sorununu dinleseler bunların gerçek olduğunu görecekler. Konteyner kent orada duruyor. Konteyner kente gitmiyorlar, biz gidiyoruz. Oradaki vatandaşın sorununu dinliyoruz, tarihi geçmiş ürünün verildiğini görüyoruz. Bunu dile getirince aman aman diye başlıyorlar başka şeyler söylüyorlar . Başka sorunu yok mu Elazığ'ın? Var. Orta hasar, ağır hasar. Geçtiğimiz yıl yaşanan depremde orta hasar verildi mi, verildi. Üzerinden yüzlerce artçı deprem yaşandı. O günden bu güne o orta hasarlı binalar oldu ağır hasarlı bina. Peki bu sorunun çözülmesi gerekmiyor mu? Gerekiyor. Peki bu kimin görevi? Bakanlığın ve iktidarın görevi. Kura sorunu var. Sivrice'de yapıyorlar konutları, iç içe. Daracık alanda. İç içe yapıyorlar, küçük yapıyorlar: Vatandaşın evinin olduğu yerde değil, ben kura çekeceğim diyor filanca yerde çıkınca oraya gideceksin diyor. Bu da haksızlık. Üstelik bu konutları yapıyorlar, devletin görevi bunları ücretsiz vermek. Bir de para istiyorlar, hem de TEFE, TÜFE faiz oranlarına göre artış yapıyorlar. Devamında bakıyorsunuz DASK'a yıllarca sigorta için prim ödendi. Vatandaş bir yıldır başvuruyor, 'başvurunuz işlemde' deniliyor. Yazık değil mi bu millete. haksızlık değil mi?" diye konuştu.

ŞEHRİN YÖNETİCİLERİ TROLLÜK YAPMAZ

Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, kentte büyük yankı uyandıran kulak çekme tartışmasına da açıklık getirdi.

Öztunç, şunları kaydretti: "Elazığ'da sorunlar çok. depremden sonra bakanlar burada görev yaptılar. Bir süre kaldılar. Enkaz başlarına gittiler. Depremden sonra Elazığ kaderine terk edildi. Benim gözlemim bu. Hükümet çıkar der ki 'hayır kardeş böyle değil' Eyvallah. AK Partililer çıkar derki hayır böyle değil, gelsinler anlatsınlar bize. Ya da çıkar millete anlatırlar, eyvallah deriz. Ama trollük yapmazlar. Hele hele şehrin yöneticileri trollük yapmaz.

Dün konteyner kentte konuştuk. Orada vatandaş geldi sorunun anlattı. Ben de dedim ki 'böyle böyle sorunlar var. Bizim de muhalefetin görevi uyarmaktır. Biz de muhalefet partisi olarak bunları söylemek, bunları uyarmak ve bunların kulağını çekmek için buradayız.' Muhalefet partisi iktidarın kulağını çeker. Mecazidir bu. Gidip tutup kulağından çekmeyeceksin. Nitekim Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çıkarttığı onlarca var. Elazığ belediye başkanı; Senin genel başkanın defalarca kulak çekme deyimini kullanmış. Mehmet Özhaseki, 'seçimlerde vatandaş bizim kulağımızı çekti' diyor. Sayın Elazığ Belediye Başkanı bak, senin parti genel başkan yardımcıların, siyasilerin, genel başkanının var. Muhalefet partileri iktidarı uyarırlar. İktidarı dürtüklerler. İktidar daha çok çalışsın diye çaba harcarlar. Bizim de amacımız bu. Ama alıyor bunu çarpıtıyor. Söyleyecek sözü yok. Sıkışmış. 30 Milletvekili gelince ne yapacağını şaşırdı. Kendileri çalışmıyorlar ya. Kendi vekilleri burada sokağa çıkmıyorlar. Gittiğimiz her yerde insanlar bunu söylediler."

KURU GÜRÜLTÜYE PABUÇ BIRAKMAYIZ""

Öztunç, "Milleti aziz, şehir aziz, adı aziz kendisi Elaziz. Buranın insanına kimse laf edemez. Ederse de karşısında bizi bulur. Ama dervişin zikri neyse fikri de oymuş. Beyefendilerin fikri bu olduğu için başkasına yakıştırmaya çalışıyorlar. Öyle kuru gürültüye pabuç bırakmayız. Trollük yapmaz belediye başkanı. Ayıp ediyor. Yanlış yapıyor. Böyle siyaset olmaz. Belli ki sıkışmış, belediyeyi yönetemiyor. Eleştiri var şehirde. Muhtemelen de milletvekili olmak istiyor. Bir çıkış yaratmaya çalışıyor kendine göre, böyle bir yol seçti. Ama canı sağ olsun." diye konuştu.