Yaycı’nın uzun süredir FETÖ ile mücadelesi nedeniyle terör örgütünün hedefindeki komutan olduğunu kaydeden Öztunç, “ Demek ki iddialar doğruymuş. FETÖ hesaplarından “Görevden alınacak” diyorlar, görevden alıyorlar. Bu saatten sonra hiç kimse, “ AKP, FETÖ ile mücadele ediyor demesin” sözleri ile Tümamiral Yaycı’nın görevden alınmasına tepki gösterdi.

Deniz Kuvvetleri’nden FETÖ’yü temizleyen komutan olarak tanınan Tümamiral Cihat Yaycı’nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı’ndan alınarak, Genel Kurmay Başkanlığı’nın emrine atanması Başkent kulislerini hareketlendirdi.

FETÖ HESAPLARININ HEDEFİNDEKİ KOMUTANDI

Kripto FETÖ'cüleri tespit eden Fetömetre programı ve Libya ile Türkiye arasındaki deniz yetki alanları, Yunanistan’ın hukuksuz olarak 23 adadan 16’sında hukuksuz olarak ağır silahlı asker bulundurduğu tespitini ortaya koyan isim olan Tümamiral Yaycı bir süreden beri FETÖ’cü hesapların hedefindeki komutandı.

15 TEMMUZ’DA ERDOĞAN’IN YANINDAKİ İSİMDİ

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Erdoğan’ın yanındaki komutan olarak bilinen Yaycı’nın görevden alınmasına CHP’den sert tepki geldi.

Konuya ilişkin soruları yanıtlayan CHP Kahramanmaraş Milletvekili, TBMM İçişleri Komisyonu üyesi Ali Öztunç, Yaycı’nın FETÖ ile mücadele eden efsane komutanlar arasında yer aldığına dikkat çekerek, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

Yaycı uzun süredir FETÖ ile mücadelesi nedeniyle, terör örgütünün yok edilecek isimler listesinde yer alıyordu. Fetöcüler tarafından cezalandırılması gerekiyordu. Sabah uyandık komutan görevden alınmış. Demek ki iddialar doğruymuş. Bu saatten sonra hiç kimse bana, “ AKP, FETÖ ile mücadele ediyor” demesin.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİN KEMİKLERİNİ SIZLATMAYIN

Terör örgütü görevden alınacak dedikten sonra, Erdoğan tarafından görevden alınıyorsa, FETÖ ile mücadele konusunda samimi olmadıklarının açık göstergesidir. 15 Temmuz şehit ve gazilerinin kemiklerini sızlatmasınlar. Lafa gelince FETÖ ile mücadeleden bahsedenler, terör örgütü ile mücadele edenleri görevden alıyorlar. Demek ki komutanın FETÖ ile mücadelesi nedeniyle cezalandırılması gerekiyordu. “

Kahramanmaraş’ta Hırsızlık Şüphelisi 3 Kişi Tutuklandı Kahramanmaraş’ta Hırsızlık Şüphelisi 3 Kişi Tutuklandı

CİHAT YAYCI KİMDİR?

Yaycı, 1966 yılında Elazığ'da dünyaya geldi. 1984 yılında Deniz Lisesi'nden, 1988 yılında Deniz Harp Okulu'ndan mezun oldu. Deniz Kuvvetleri Komutanlığının çeşitli gemilerinde branş subaylığı, bölüm amirliği, TCG Yavuz ile TCG Kemalreis'de II. Komutanlık görevlerinde bulundu, 2005-2006 yıllarında TCG Kemalreis Komutanı, 2011-2012 yılları arasında 5'inci Muhrip Filotillası Komodoru olarak görev yürüttü.

FİZİK VE ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİMİ ALDI

2000 yılında Deniz Harp Akademisi'nden, 2003 yılında ise Silahlı Kuvvetler Akademisi'nden mezun olan Cihat Yaycı, Donanma Komutanlığı karargâhında Konsept Şube Müdürlüğü, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı karargâhında Yönetim Analiz ve Denetleme Şube Müdürlüğü, Strateji ve Prensipler Şube Müdürlüğü ve devamında Strateji ve Andlaşmalar Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu. "Marmara Üniversitesi İngilizce İşletme İnsan Kaynakları Yönetimi" ana bilim dalında, Naval Postgraduate School (NPS) California/ABD'de "Fizik Mühendisliği" ile "Elektronik Mühendisliği" dallarında yüksek lisans yaptı ve İstanbul Üniversitesi'nde "Uluslararası İlişkiler" ana bilim dalında da doktorasını tamamladı.

MOSKOVA SİLAHLI KUVVETLER ATAŞESİ OLDU

Cihat Yaycı, 30 Ağustos 2012 tarihinden itibarenTuğamiralliğe terfi etti, 2012-2014 yılları arasında Moskova Silahlı Kuvvetler Ataşesi, 2014-2015 yılları arasında Güney Görev Grup Komutanı ve Çok Uluslu Deniz Güvenliği Mükemmeliyet Merkezi Direktörü, 2015-2016 yılları arasında Çok Uluslu Müşterek Harp Merkezi Komutanı görevlerini yerine getirdi.

29 Temmuz 2016 tarihinde Tümamiralliğe getirildi, 2016-2017 yılları arasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Personel Başkanı görevini üstlendi. 20 Ağustos 2017 tarihinden itibaren Dz.K.K.lığı Kurmay Başkanı görevine atanan Tümamiral Yaycı, Müşerref Yaycı ile evli ve bir çocuk babasıdır. İngilizce ve Rusça bilmektedir.

Editör: TE Bilişim