Virüs salgınıyla mücadele ettiğimiz günlerde, devlet kurumları vatandaşlara yardım etmek için seferber oldu. Bu yardım yollarından birisi de Açık Kapı uygulaması oldu. İçişleri Bakanlığı, vatandaşların evlerinde kalarak "Açık Kapı" mobil uygulaması ve "e-Başvuru" üzerinden hizmet alabileceğini bildirmişti.

Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün, geliri olmayan vatandaşların valilik ve kaymakamlıklara başvuru yapması yönündeki çağrısı üzerine, vatandaşlar e-Devlet üzerinden ve acikkapi.gov.tr adresinden yardım başvuru yapmaya çalıştı.

Ancak bir anda yığılmanın yaşandığı sistemde sağlıklı başvuru yapılamıyor. Vatandaşlar Açık Kapı uygulamasına kayıt yapmakta sorunlar yaşıyor.

KAHRAMANMARAŞ’TA SORUNLAR YAŞANIYOR

Sorun yaşandığı iller arasında Kahramanmaraş’ta bulunuyor. Kahramanmaraş’ta yardım başvurusu için siteme giriş yapan vatandaşlar, aşırı yığılma sonucu Açık Kapı uygulamasında İl ve İlçe bölümlerinin doldurulmasından sonra mahalle ve köy bölümleri gelen hata mesajı sonarsı dolduramıyor, dolduran vatandaşlar ise işlemin bitmesine az bir süre kala sistem hatası yüzünden işlemini tamamlayamıyor.

AÇIK KAPI BAŞVURUSU NEDİR?

İçişleri Bakanlığı tarafından hizmete sunulan internet üzerinden online olarak gerçekleştirilecek olan Açık Kapı yardım başvuru ekranı sayesinde ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar kaymakamlık veya valilikler üzerinden gerçekleştirdikleri bu başvuru ekranı üzerinden tamamlayabilecek. Başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardından yardım başvurusu sürecine ilişkin süreç takip edilebilecek.

***

Sosyal mesafe dinlemediler! Maske kavgasında kan aktı... (video)