KYK Nuri Pakdil Kız Öğrenci Yurdu konferans salonunda düzenlenen programa öğrenciler yoğun ilgi gösterirken Prof. Dr. Nüket Rüzgaresen Nefrotik Sendrom hakkında öğrencilere bilgilendirme sunumu yaptı. Kadın ve İnsan Temalı Kamu Spot'unun izlenmesinden sonra KABÖDER Başkanı Hanifi Çöplü ve Doktor Nüket Rüzgaresen'e hediyeler takdim edildi.

Program ile ilgili konuşan Nüket Rüzgaresen, ''Özellikle gençlerimizle bir arada olmak ve onları böbrek sağlığı hakkında bilgilendirmek benim için çok önemliydi. Çünkü bizim Dünya Böbrek Gününü kutlamada ki en büyük amacımız, toplumu bu konuda bilgilendirmektir'' dedi.

Böbrek hastalıklarının sinsi ve sessiz seyreden hastalıklar olduğuna değinen Doktor Rüzgaresen, ''Erken tanı ve tedavi süreci bizim için çok önem taşıyor. İnsanları bilgilendirerek bunun önüne geçebileceğimizi düşünüyorum. Nefrotik Sendrom bizim tedavisine önem verdiğimiz bir hastalık, bu konuda bilgilendirme imkanı bulduk'' diyerek sözlerini tamamladı.

Prof Dr. Nüket Rüzgaresen'in sunumu sonrasında hediyeler takdim edilirken, Hülya Şirikci Çekici'nin Yağlı Boya Resim Sergisi katılımcılar tarafından ilgi gördü.

HABER-FOTO: ÖMER FARUK SALMAN