Kongrede konuşan CHP İl Başkanı Esat Şengül, partini tüzüğünün değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Şengül, "Bizler farklılıklarımızla zenginiz. Bizler de görevimizi üç dönem yaptık. Bizlere de artık yeter gibi eleştiriler geliyor. Eleştirilerin hepsine saygımız sonsuzdur. Siyaset, hedef için yapılır. Ben ise bu partinin anti demokratik tüzüğünü değiştirmeye adayım. Bu tüzük maalesef görev başındaki insanlara ayrıcalık tanıyan bir tüzük. Bu benim içinde geçerli o koltukta oturan herkes içinde geçerlidir. Bunu değiştirmemiz gerekiyor” dedi.

“Delege avcılığı yapmayacağız”

CHP Dulkadiroğlu ilçe başkanı Mehmet Çarman ise,“Burada işimiz zor ve zahmetli olacak. Biz gecemizi gündüzümüze katıp halkımız için çalışacağız. İnsanları farklılıklarından dolayı ayrıştıranlardan değil birleştirenlerden olacağız.”ifadelerini kullandı.

CHP Dulkadiroğlu'nda Çarman dönemi! CHP Dulkadiroğlu ilçe başkanlığının 3. Olağan kongresi yapıldı. Kongrede başkanlık için tek aday olan Mehmet Çarman ilçe başkanı olarak seçildi.

CHP Dulkadiroğlu'nda Çarman dönemi! 

Her zaman işiyle gündeme geleceğini belirten Çarman şunları söyledi:

“Kapalı kapılar ardında kirli hesaplar yapılmayacağı, ağabeyliği ve hamiliğin değil birlikte mücadelenin yoldaşlığın ve yol arkadaşlığın kazanılacağı birlikte yol yürüme gayesiyle hareket etmek için bu yola çıktık. Dedikoduyla değil işimizle gündem geleceğiz. Memleket yangın yeriyken küçük hesaplar yapmayacağız, delege avcılığı yapmayacağız. Bizler öncesinde kendi içimizde kendi samimiyetimizi ve güveni oluşturmalıyız. Biz sizlerle yolumuza yürümeye devam edeceğiz. Hep birlikte kazanmaya devam edeceğiz.”

Özel bir sinema salonunda düzenlenen kongreye, Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, Nurhak Belediye Başkanı İlhami Bozan, Hacı Bektaş Derneği Genel Başkanı Kamber Yurdakonar, eski milletvekillerinden Mehmet Parlakyiğit, İşadamı Hüseyin Özdal, eski il ve ilçe başkanları, mahalle muhtarları ve partililer katıldı.