Şahıslar kaçamayacaklarını anlayınca akü dolu araçlarını terk ederek gözden kayboldu. 

Alınan bilgiye göre, Olay önceki gün Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu İlçesi Doğukent yolu üzerinde bir baz istasyonunda meydana geldi. İstasyonun akülerini çalan hırsızlar kaçmaya başladı. Baz istasyonunun sinyalinin kesilmesinin ardından akülerin çalındığını tespit eden polis ekipleri şahısların peşine düştü. Şehrin giriş çıkışları polis tarafından tutulurken, güzergah üzerindeki kavşaklarda kontrol altına alındı.

Gaziantep çevre yolu üzerinden kaçmaya çalışan şahıslar, ekiplerin kavşakları tuttuğunu fark edince ara güzergahlara kaçmaya çalıştı. Polis yaptığı çalışma sonrasında krem renkli 89 model toros marka araç içersinde olduğunu tespit ettiği şahısların peşine düştü. Polis ekiplerinin nefes kesen kovalamacası sonrasında şahıslar bir fabrikanın yanından devam eden toprak yoldan şansını denedi.

Toprak yol üzerinde devam eden kovalamaca sırasında şahıslar aracın yükünü hafifletmek ve arkadan geleni engellemek amacı ile yola akü bırakırken, şahısların seyrettiği yolun sonu tarlada biterken, araçları da tarla içerisine uçtu. Oradan çıkamayacağını anlayan zanlılar, bu defa akülerden ve araçtan vazgeçerek yaya olarak kaçarak mısır tarlalarına girdi.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri yaşanan kovalamaca sonrasında şahısların aküleri kaçırmasına müsaade etmedi.

Ayrıca şahısların daha önceden de hem Kahramanmaraş’ta hem de Gaziantep ilinde akü hırsızlığı olaylarına karıştığı, olayda krem renkli toros marka aracı kullandıkları öğrenildi. Ekipler şahısların yakalanması için çalışma başlattı.

Haber-Foto: Ömer Faruk Salman / Bugün Gazetesi