Konuyla ilgili bir açıklama yapan DSİ Kahramanmaraş 20. Bölge Müdürü Sadullah Seven, gereken bütün tedbirlerin alındığını belirterek şunları ifade etti;

“2019 yılı sonlarında başlayan ve zaman içerisinde tüm dünyayı etkisi altına alan COVİD-19(Korona virüs) salgını ile başta Cumhurbaşkanlığımız ve Sağlık Bakanlığımız koordinesinde olmak üzere tüm kurumlarımızla birlikte ülkemiz genelinde ortak mücadele edilmektedir.

DSİ olarak gerek Genel Müdürlüğümüz gerek Bölge Müdürlüğümüz olarak Türkiye’nin en büyük kurumlarında biri olmamız sebebiyle pandeminin görülmeye başlandığı andan itibaren çok hızlı kararlar alınarak gerekli tedbirlerin salgının ülkemizde görülmeye başlamasından itibaren alınarak uygulanmaya devam edilmektedir.

Bölge Müdürlüğümüz olarak ilgili Bakanlıkların ve İl Hıfzı Sıhha Kurulu’nun ilgili genelgeleri ve direktifleri doğrultusunda Bölge Müdürlüğümüzce gerekli kararlar alınmıştır. Alınan kararlar doğrultusunda personelimize bilgilendirmeler yapılmış yazılı ve afişlerle kolaylıkla görülebilen yerlere görsel materyaller asılmıştır.

Bölge Müdürlüğümüz kampüsü içerisinde dezenfektan, maske kullanımı ile sosyal mesafe kuralları zorunlu kılınmış bunun için gerekli olan tüm malzemeler personele ve dışarıdan gelen vatandaşa ücretsiz olarak dağıtımı sağlanmış olup bu uygulamalara devam edilmektedir.

Yaklaşık 1000 kişinin çalıştığı bir kurum olarak Bölge Müdürlüğümüzde İdari binalarımızda ve sosyal alanlarda her türlü önlemler alınmıştır. Ancak nereden bulaştığı belli olmayan bu hastalık sadece bir çalışanımızda COVİD-19 testi pozitif (+) çıkmıştır. Çalışan sayısı ve aileleri de dikkate alındığında pandemi döneminde sadece bir vaka olması normaldir.

İnşallah sayının bundan sonraki dönemde artmaması en büyük temennimizdir. Bu süreçte hiçbir şey saklanamaz olup tüm bilgiler başta çalışanlarımız olmak üzere kamuoyu ve ilgili kurumlarla hızlı bir şekilde paylaşılmış ve ilgili kurumlarında gerekli tedbirlerin alınması sağlanmıştır.”