Koronavirüs sürecini değerlendiren Burak Ballı, virüsün yapay bir hastalık olduğunu, geçen sene sonbahar mevsiminin geç bitmesinin, Kabe’de yaşanan çekirge istilasının ve meydana gelen orman yangınlarının aslında koronavirüsün yaşanacağının habercisi olduğunu vurguladı.

ABD SAVAŞ MI BAŞLATACAK?

Koronavirüs sürecinde yaşanacak ekonomik krizi değerlendiren Ballı, yakında ABD'nin Çin ya da Rusya'ya karşı savaş açabileceğini belirtti. Türkiye'nin durumu için ise yükselişe geçerek dünyanın en güçlü beş ülkesinden birinin olacağı konusunda öngörülerde bulundu. Türkiye'de virüsle mücadele bittikten sonra ülke sınırlarının değişeceğini, kadın cinayetlerinin sonunun geleceğini ve çocuk istismarına dur denileceğini söyledi.

Virüsün nasıl atlatılabileceği konusunda ise tarih boyunca salgı hastalıkların yaşandığını belirterek, koronavirüsün mutasyona uğrayıp kendi kendini yok etmesiyle atlatılabileceğini, atlatılamazsa da bu sürecin 2023'e kadar uzayabileceğinin altını çizdi.

"KAHRAMANMARAŞ-TÜRKOĞLU, HATAY VE OSMANİYE'DE DEPREM RİSKİ VAR"

Deprem konusunda öngörülerde bulunan Burak Ballı, 26 Eylül'de Marmara Denizi'nde merkez üssü İstanbul Silivri açıklarında meydana gelen 5.8'lik depremden sonra kırılmanın atlatıldığını ve bu yaz aylarında Kahramanmaraş-Türkoğlu, Hatay ve Osmaniye tarafında deprem riski olduğunu vurguladı.

MAHKUMLARA UYGULADIĞI TERAPİYLE DUYGU DURUMLARINI DEĞİŞİYOR

Canlı yayında Ayman ile keyifli bir sohbet gerçekleştiren Ballı, mahkumlara uyguladığı terapi yöntemi sayesinde suçluların öfke, kızgınlık ve nefret gibi duygu durumlarını değiştirerek cezaevinden çıktıktan sonra eski işlediği suça dönmemeleri için psikolojilerini olumlu yönde etkilediğini belirtti.