Diken kutlama mesajında şöyle dedi;

''Efendiler! Son sözlerimi özellikle memleketimizin gençliğine yöneltmek istiyorum:

Gençler! Cesaretimizi destekleyen ve devam ettiren sizsiniz. Siz almakta olduğunuz eğitim ve anlayış ile, insanlık yüksek karakterinin, vatan sevgisinin, düşünce hürriyetinin en kıymetli örneği olacaksınız.

Ey yükselen nesil! Gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve devam ettirecek sizsiniz. ''Mustafa Kemal Atatürk”

1071 Malazgirt te vatan toprağı olarak bizlere emanet edilen bu topraklar üzerinde karabulutların dolaştığı Yıl 1921 henüz ikinci yılını bile doldurmamış TBMM’nin ordusu Sakarya’nın doğusuna kadar çekilmiş, ordu çok zor şartlar altındadır. Tüm bu zor şartlara rağmen Anadolu halkı zafer uğruna tüm desteğini ortaya koydu. Çorap, gaz yağı, tahıl, evinde ne varsa hiç düşünmeden orduya bağışladı. Bu destek zaferin kazanılmasında şüphesiz en büyük etkenlerden biriydi. Türkiye Cumhuriyeti birbirimize destek vererek neleri başarabileceğimizin en ihtişamlı örneği olarak sonsuza dek yaşamaya devam edecek.

Başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Birlikte daha nice zaferlere ulaşmak dileğiyle 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ kutlu olsun.