Türkiye Cumhuriyeti 26. Başbakanı Ahmet Davutoğlu Kahramanmaraş 5'nci Uluslararası Kitap Ve Kültür fuarına katıldı. Davutoğlu fuarda sevenleri ile bir araya gelirken, kitaplarını imzaladı. Burada açıklamalarda bulunan Davutoğlu, ''Kahramanmaraş bizim hem izzet hem de şiir şehrimizdir. Ankara'da meclis kurulmadan önce İstiklalimizin öncülüğünü yapmış şehir. Diğer taraftan da şiir, edebiyat dediğiniz zaman akla gelen bütün güzel isimler Kahramanmaraş'ta. Bu yüzden kitap fuarı, diğer şehirlerden daha çok Kahramanmaraş'a yakışır. Bende bugün gördüğüm manzaradan çok memnun oldum. Dün konferansta da, Üniversitemizde çok güzel katılım oldu. Öğrencilerimizin dinamik ve okuma aşkını görmekten çok memnun oldum. Şimdi burada da çok çeşitli yayınların olduğu hareketli bir kitap fuarı olunca, doğrusu her şehre örnek bir fuar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.''

Geçtiğimiz hafta vefat eden Ünlü Yazar-Şair Bahaettin Karakoç ile ilgili olarak konuşan Davutoğlu, ''Rahmetli Bahaettin Karakoç, hepimiz için büyük bir kayıp. Dün de oğullarını ziyaret ettim.Havaalanına giderken de kabrini ziyaret edeceğim. Bahaettin Karakoç, Türkçemizi en güzel ve en estetik biçimde kullanan bir şairimiz, düşünce adamımızdı. Buraya gelmeyi planladığım zaman 10-15 gün önce, mutlaka Bahaettin beyi ziyaret edelim diye programıma koymuştum. Ama nasip olmadı. Allah mekanını cennet eylesin'' ifadeleri ile sözlerini tamamladı.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu Kahramanmaraş'a Cuma geldi. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde İlahiyet Öğrencileri tarafından düzenlenen buluşma günlerinde bir konferans düzenleyen Davutoğlu, Cumartesi günü ise Kitap ve Kültür fuarını ziyaret etti.

HABER: ÖMER FARUK SALMAN/BUGÜN GAZETESİ