Bu evlatlar devletin zirvesinde olursa da çözüm kapıları çoğalır diyerek, kültürümüzü yaşatmanın, yaşanılan tarihin de önemi adına “Bütün İslam Aleminin Cumasını kutluyorum, maneviyatın derinden yaşanmasında cumanın feyizi toplumsal huzura sofradır.” Şuan da etkisini sürdüren korona virüsü vesilesiyle Beş Tepe Millet Caminde bütün tedbirler alınarak kılınan Cuma Namazı değerlerimize sahip çıkmanın temsili örneğidir.” dedi, İnsanlığa geçmiş olsun dileğini belirten Şair Aksu, öneride de bulundu.

Milletimizin yüzde doksan dokuzu müslümandır. Cuma namazı faz olunan toplumsal ve sosyal ibadettir. Nasıl ki tıpta ve diğer kurumlarda yetkili erkanlar bir araya gelerek bütün tedbirleri alınarak bir değerimizi korumaya çalışıyor sa. Diyanet İşleri Başkanlığımız da bizim dinimizin temsil makamıdır. Ülkemizin yönetildiği merkezde olan Beş Tepe Millet Camisinde bütün tedbirler alınarak ülkemizdeki bütün camileri temsilen Cuma Namazı ifa edilmiştir. Yerinde ve çok isabetli olan uygulamadır. Aykırı düşünceyle çarpıştırılan olumsuz eleştirileri öteleyerek, ilgi alaka gösteren ve icra edenlerden Allah razı olsun.” diyorum dediği söyleminin devamında da;

Devletimizin temsili büyüklerimizin tavsiye ettiği bütün tedbirleri alırız yine dinimizin emrettiği hiçbir ibadetinden vazgeçmeyiz, Beş Tepe de Kılınan Cuma Namazımız da bunun göstergesidir.

Öngörümce; Beş Tepe Milet Cami de yapıldığı gibi bu süreç uzarsa Anadolu’da bütün il ve ilçelerde Büyük Şehirlerde her mahallede bir merkezi cami belirlenip ilçenin imamı, müezzinleri ve müftüsü, mahallelerde ise mahallenin diğer camilerinin imamı, müezzinlerin bir camide toplanıp bütün tedbirler alınarak Cuma Namazımızı kendileri ve ülkemiz adına ifa etmelerinin çok isabetli olacağı inancındayım.

Dinimizin değerlerine sahip çıkma noktasında bu uygulama tarihte önemli yer tutacaktır.

Dr. Selahaddin Can, aracına çarpan motosikletlilere ilk müdahalede bulundu! Dr. Selahaddin Can, aracına çarpan motosikletlilere ilk müdahalede bulundu!

Dileğimiz tez zamanda bütün alemi islamın camilerine-mabetlerine kavuşmalarıdır.

Kalbi selamlarımla, dua ile.

Editör: TE Bilişim