Çuhadar; “ 24 Temmuz 1908’de gazeteciler sansür memurlarını gazete idare binalarına sokmayarak gazetelerini ilk kez sansürsüz yayımlamışlardır. Bu tarih 24 Temmuz 1971’e kadar basın bayramı olarak kutlanmış daha sonra da basın özgürlüğü için mücadele günü ilan edilmiştir. Meslektaşlarımız, o yıldan bu güne basın özgürlüğü için zamanla artan baskılara mücadele vermiştir” dedi.

“Gazetecinin görevi halkımıza doğru haber alma imkanı sağlamak ve halkın düşüncelerini başkaları ile paylaşmalarına yardımcı olmaktır. Yani önemli bir görevi yürütmektedir. Demokrasi hayatımızın vazgeçilmez unsurlarındandır, habercilik de demokrasinin yaşanması ve gelişmesini sağlar.

Biz gazetecilerin bu günden beklentisi, medya mensubu arkadaşların sizlere haber ulaştırırken ne tür zor koşullar altında görev yaptığını anlamanızdır. Beklentimiz, kamuoyunu bilgilendirme görevini yapan gazeteci arkadaşların, meslek ilkelerinden ödün vermeden hukuk kuralları,temel hak ve hürriyetler çerçevesinde yerine getirirken, yerel ve genel yöneticilerinde basının özgürce görev yapabilmesi için duyarlı olmalarını ve basını baskı altına almadan yasaksız bir şekilde haber yapmalarına imkan verilmesidir ”dedi.

Çuhadar; “Bu gün için hükümet yetkililerinin verdiği mesajlar bizlerin beklentisi doğrultusundadır. Mesajlarda “çok sesli, etkin ve özgür bir medya ortamının varlığının demokratik kültürün ayrılmaz parçası olduğunu ve bu ortamın sağlanması içim tüm çabayı sarf ettiklerini” söylemektedirler.Bu ortamın sağlanması, gazetecilere yönelik baskı,ortamı kaldırılmalıdır.Unutulmamalıdır ki ‘basın’ bir gün herkese lazım olur. Bu vesileyle her türlü zor koşullar altında büyük fedakârlıklar göstererek görev yapan değerli basın mensubu arkadaşlarıma sansürsüz özgürce yayın yapabilen günler dileyerek, Basın Bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım” dedi.

Başkan Adayı Muhammed Aydoğar “Siz 22 yıldır kimin mirasını yediniz?” Başkan Adayı Muhammed Aydoğar “Siz 22 yıldır kimin mirasını yediniz?”
Editör: TE Bilişim