TV5'te yayınlanan '4. Güç' isimli programa konuk olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal 2018 yılındaki seçimler öncesinde Kahramanmaraş gezisindeyken genç bir çiftçiyle yaşadığı diyaloğu anlatmıştı.

Başkan Okay’dan Gençlere Halı Saha Ve Düğün Salonu Müjdesi Başkan Okay’dan Gençlere Halı Saha Ve Düğün Salonu Müjdesi

Ünal; “Bizi mahvettiniz, bizi öldürdünüz” diyen çiftçiye "Cebindeki telefonu kaça aldın?" cevabını verdiğini ifade etmişti.

Bu açıklamanın ardından sosyal medyadan eleştirler geldi.

Hakkındaki eleştirilere cevap veren Mahir Ünal, Türkiye’nin Tarımsal üretimde geldiği noktayı vurgulamak ve en ücra dağ köylerinde bile internet ve akıllı telefon kullanımı olduğunu belirtmek için o örneği verdiğini ifade ederek şunları söyledi;

“Bugün Türkiye’nin Tarımsal üretimde geldiği noktayı vurgulamak ve en üçra dağ köylerimizde bile internet ve akıllı telefon kullanımı olduğunu belirtmek için verdiğim örneği çiftçilerimize karşı bir söylemmiş gibi sunmanız zavallıca yapılmış bir hakikat suikastidir.

➢ Daha önce tarımsal hasılada Avrupa’da 4. sıradayken, 2005’ten beri Avrupa’nın 1. sırasındayız. Tarımsal hasılamız 4 kattan fazla arttı.

➢ 2002'de 1,8 milyar lira olan tarımsal destek miktarı, yaklaşık 12 kat artışla 2020’de 22 milyar liraya çıktı.

➢ “Tarımsal hasılamız son 2 yılda yüzde 47 artışla 277 milyar 5 milyon liraya ulaştı.”

➢ “Son 18 yılda çiftçimize toplam 310 milyar lira tarımsal destek ödemesi yaptık.”

➢ ”Son 18 yılda tarımsal ihracatımız; 5 kat artışla 3,7 Milyar Dolardan, 18 Milyar Dolara yükseldi.”

NE OLMUŞTU?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, 2018'teki seçimler öncesinde Kahramanmaraş gezisindeyken, kendisine 'Bizi mahvettiniz' diyen çiftçiye verdiği cevabı şu sözlerle anlattı: 'Telefonunu alabilir miyim' dedim. iPhone 6. 'Kaça aldın' dedim. '3 bin 400 lira mı, 4 bin 500 lira' mı dedi, 'İnternet paketi de var mı?' dedim. 'Var' dedi.

TV5'te yayınlanan '4. Güç' isimli programa konuk olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal 2018 yılındaki seçimler öncesinde Kahramanmaraş gezisindeyken genç bir çiftçiyle yaşadığı diyaloğu anlattı.

Ünal, “Bizi mahvettiniz, bizi öldürdünüz” diyen çiftçiye "Cebindeki telefonu kaça aldın?" cevabını verdiğini ifade etti.

'CEBİNDE IPHONE 6 VAR, İNTERNET PAKETİ DE VAR'

Ünal o anları şu sözlerle anlattı:

"Bir delikanlı geldi. 'Bizi mahvettiniz, bizi öldürdünüz' dedi. 'Telefonunu alabilir miyim' dedim. iPhone 6. 'Kaça aldın' dedim. '3 bin 400 lira mı, 4 bin 500 lira' mı dedi, '24 taksitle aldım' dedi. 'İnternet paketi de var mı?' dedim. 'Var' dedi. 'Ayda kaç para ödüyorsun buna?' dedim. 'Ayda 450 lira ödüyorum' dedi."

Editör: TE Bilişim