CHP Doğa ve Çevre Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç,, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlanan, Yeşil Mutabakatı Eylem Planı uygulamalarını takip etmek oluşturulan Yeşil Mutabakat Çalışma Grubu’nu ANKA Haber Ajansı'na değerlendirdi.

"UMARIM DOSTLAR BİZİ ALIŞVERİŞTE GÖRSÜN MANTIĞIYLA YAYIMLANMAMIŞTIR"

Öztunç, "Umarım 'dostlar bizi alışverişte görsün' mantığıyla yayınlanmamıştır. Umarım kağıt üstünde kalmayacaktır. Tıpkı İklim Eylem Planları, Karadeniz İklim Eylem Planı'nın yayınlandığı ama hiçbir şekilde icraatın olmadığı gibi. Karadeniz İklim Eylem Planı yayınlandı, ama maalesef kağıt üstünde kaldı; hiçbir etkinlik yapılmadı" dedi.

"RİZE'DE HER YIL ONLARCA İNSAN SELDEN DOLAYI YAŞAMINI YİTİRİYOR"

Karadeniz'de yaşanan sel felaketlerine dikkat çeken Öztunç, "Rize'de her yıl onlarca insan, selden dolayı yaşamını yitiriyor. Geçtiğimiz yıl da oldu. Bu yıl da Rize'de sel meydana geldi ve yurttaşlar yaşamını yitirdi" diye konuştu.

"PARİS SÖZLEŞMESİ HALEN GETİRİLMİYOR"

Türkiye’nin imza koyduğu Paris Sözleşmesi’ni TBMM'de hala onaylamadığını anımsatan Öztunç, şunları söyledi:

"Olağanüstü hal (OHAL) uzatılıyor; milletvekilleri aralıksız, 24 saat, 30 saat çalıştırılıyor; ama her nedense Paris Sözleşmesi halen getirilmiyor. Paris Sözleşmesi, uluslararası bir anlaşmadır. Türkiye buna imza koydu ama TBMM'ye hala getirilmedi. Sözleşmenin Meclis'e getirilmemesi, AK Parti hükümetinin çevre konusunda samimi olmadığının bir göstergesi, ispatıdır. Bir kez daha AK Parti hükümetini, genel başkanı Tayyip Erdoğan'ı çevre konusunda hassas davranmaya, çevre katliamlarına son vermeye davet ediyorum."