Başkan Mahçiçek; Hayal bile edilemeyecek hizmetleri birlikte yaptık Başkan Mahçiçek; Hayal bile edilemeyecek hizmetleri birlikte yaptık

Kar sevincinin yarım kaldığını söyleyen Ünal Ateş, “Kurak geçen bir mevsimin ardından yağan yağmur ve kar ile sevindik, fakat sevincimiz maalesef yarım kaldı. Bugün sabahtan itibaren kardan etkilenen köylerimizi gezmeye çalıştım. Gördüğüm manzara beni hem üzdü hem de öfkelendirdi. Öncelikle Bu karda kışta kıyamette hala yol açmak için çalışan Ve hastalara ulaşmaya çalışan tüm ekiplerimize gönül dolusu şükranlarımı sunuyorum. Üç günden beri, pazar günü yağacak olan yoğun kar yağışı ile ilgili meteoroloji uyarı yapıyor yerel basın dahil her yerde bu konuyla ilgili haber çıkıyor olmasına rağmen tedbirlerin çok yetersiz olduğunu gördüm. Biz bu durumu senede 3 gün bilemediniz 4 gün yaşıyoruz. Şimdi bu kenti idare edenlere sormak istiyorum. Günler evvelinden Bu kar yağışı ile ilgili tüm uyarılar yapılmış iken niçin yeterli önlem alınmadı? Hala kapalı köy yolları var. Aradığımız yetkililer bütün köylere ulaştık kapalı Yolumuz yok diyorlar. Ama bu sadece basit bir aldatmaca. Köylere bağlı yüzlerce obanın, mezranın ve yerleşim yerinin yolları hala kapalı. On binlerce insanın ulaşımı hala kesik. Vatandaş traktörün arkasına bağladığı ekipmanlar ile kendi yolunu açmaya çalışıyor. Ben buradan sorumlulara şunu sormak istiyorum çok mu zordu o bölgedeki iş makinelerini İki, üç günlüğüne kiralarsanız ve o bölgelerde bir koordinasyon sağlayarak kardan hemen sonra o yollara açmanız çok mu zordu, çok mu maliyetli bir iş idi? Sizin zevki sefanın için harcanan paranın yüzde biri bile değildi. Bu anlamda belediyeler sınıfta kaldı. Böyle bir hizmet anlayışı olmaz” dedi. 

24 saat geçmesine rağmen elektriği kesin olan bölgeler olduğuna dikkat çeken Ünal, “Köylerde karşılaştığım diğer bir mevzu Akedaş. Özellikle son 2 yıldan beri gerek sosyal medya üzerinden gerekse basın açıklamaları ile Akedaş’ı sürekli uyardık. Yatırım yapın bakın birçok yerleşim yerinde eski direkler var, hala o direkler yenilenmedi. Hatlar ile ilgili sıkıntılar var, bu sıkıntılar hala giderilmedi. Trafolar ile ilgili değişmesi gereken trafolar değişmedi diye defaten uyardık. Ama bildiği tek iş fatura tahsil etmek ve 2 gün geçer geçmez insanların elektriğini kesmek olan Akedaş, insanlara eziyet etmeye devam ediyor. Şu an itibariyle Kahramanmaraş'ın yüzlerce yerleşim biriminde elektrikler kesik. Elektriği kesik olan yerlerde hasta insanlar var. Elektrik ile ısınan insanlar var. Elektriği kesik olan yerlerde yaşlılar var. Böyle bir rezillik böyle bir rezalet olabilir mi? Neredeyse 24 saat oldu. Hala elektriği kesik olan yerler var. Önümüzde 2-3 gün içerisinde elektrik verilemeyecek olan yerler var. 21. yüzyılda böyle bir rezalet düşünülebilir mi? TEDAŞ özelleştirilirken buna şiddetle karşı çıkmıştık. Bugün üzülerek görüyorum ki, o gün bizi suçlayanlar, bugün bizim söylediklerimizin ne kadar doğru ve haklı olduğunu kendileri de ikrar eder hale gelmişler. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında stratejik öneme sahip olan bu kurumlar tekrar devlet himayesine alınmalıdır. Tüm yetkili ve sorumluları daha duyarlı olmaya, en azından pazartesi günü itibarıyla vatandaşın sıkıntılarının giderilmesini ve bu hususta gerekli çalışmaların yapılmasını talep ediyoruz. İnsanların sıkıntılarını ne kadar büyük olduğunu ilerleyen günlerde göreceksiniz. Sosyal medyada bu kadar şikayet var ama emin olun bunun 100 katı şikayet elektrik gelip o telefonlar şarj olduğunda sosyal medyaya düşecektir. Tüm sıkıntıların aşılması dileklerimle tüm hemşerilerime en içten saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim