Konuşmasının başında yoğun bir süreç yaşadıklarını belirterek başlayan Ali Öztunç, “Gerçekten de 24 saat yetmiyor artık. Çokta çalışıyorum emekte veriyorum. Türkiye’nin dört bir yanında yurttaşlarımızın çağrılarına kulak veriyorum. Son 2 ay içerisinde 30 vilayette çalışma yaptık. milletvekili arkadaşlarımızla birlikte saha çalışmalarında bulunduk. Bizim Elbistan’ın bir lafı vardır, ‘hamama giren terler’ yada ‘halaya giren elini kaldıracak’ derler.  Biz halaya girdik elimizi kaldıracağız” dedi. 

Partisinin ve kendisini hedefleri hakkında konuşan Öztunç, şunları kaydetti: “Hedefin olmazsa siyasette olmaman gerekir. Siyasetin bir anlamı yoktur o zaman. Benim hedefim CHP’yi iktidar yapmak, Türkiye’yi AK Parti’den kurtarmak, millet ittifakını iktidara getirmek, kişisel hedefim bakan olmak. Ben bu ülkede bakanlığı iyi yapacağına inanlardan bir tanesiyim. İlk seçimde olacağım inşallah. Türkiye’yi yeniden güçlendirilmiş parlamenter sistemine döndürmek, çünkü bu sistem tutmadı olmadı. Milletin daha huzur içerisinde yaşamasını sağlamak, yaşanabilir bir Türkiye oluşturmak hedeflerimiz. Kahramanmaraş’ı daha güzel bir kent haline getirmek, yolsuz köy bırakmamak, alt yapı sorunlarını çözmek benim hedeflerimden birisi. Afşin-Elbistan Termik Santralinde bacaya filtre takılması benim hedeflerimden bir tanesi. Sadece kişisel olarak bakmamak gerekiyor. Elbistan’ın il olması, Kahramanmaraşspor’u süper lige taşımak yine hedeflerimiz arasında. Bunlar için çaba harcayacağız. Bu memleketi büyütmek, daha yaşanabilir bir hale getirmek, yavaş yavaş yapıyoruz. Mesela Nurhak çok güzel hale geliyor. Şuanda Kahramanmaraş’ta en iyi çalışan belediye Nurhak Belediyesi. Kendi çalışan işçisine en az 3 bin 300 lira ücret veriyor. Koca Kahramanmaraş büyükşehir veremiyor, toplu iş sözleşmesi yapamadı, greve gidilmeye kalkındı, oylamalar yapıldı, günlerce konuşuldu ama Nurhak tak diye yaptı. Ülkemiz içinde ekonomiyi düzeltmek, insanların yatağa tok girmesini sağlamak, doları indirmek, milletin cebindeki parayı alanların önüne geçmek ve onlardan hesap sormak bunlar hedeflerimiz.”  

Kahramanmaraş'ta Tapu ve Kadastro Çalışanları Bir Araya Geldi Kahramanmaraş'ta Tapu ve Kadastro Çalışanları Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını her fırsatta eleştiren Öztunç, Aksu Çayı kirliliği, havalimanı, stadyum, hızlı tren, AK Parti kongre süreci hakkında açıklamalarda bulanarak, en geç 2022 yılının Mart ayında seçim olacağını düşündüklerini söyledi.  

Editör: TE Bilişim