“GELİN AKSU ÇAYI’NDA BİRLİKTE ÇİMELİM”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın verdiği ‘Aksu Çayı Temiz’ raporuyla ilgili açıklama yapan Ali Öztunç, “Sayın Bakanım gelin birlikte Aksu Çayı’nda çimelim, çimemem derseniz yüzelim, yüzemem derseniz bir avuç su içeriz, kusura bakmayın sizi çok fena kandırmışlar” dedi.

Öztunç’un basın toplantısından öne çıkan başlıklar şu şekilde;

“Aksu Çayı ile ilgili olan mücadelemi biliyorsunuz. TBMM’de Aksu Çayı’nın temiz olmadığı ve temizlenmesi gerektiği yönünde önerge verdim. Meclis’te konuşma yaptım. Aksu Çayı ile ilgili Sayın Bakandan çayın temiz olduğu yönünde bir açıklama var. Öncelikle herkes biliyor ki Aksu Çayı temiz değil. Herkes biliyor ki Aksu Çayı kirli. Bakanlık nasıl Aksu Çayı’nı temiz diye niteliyor? Hayret ediyorum ben. Sayın Bakan bir çağrım var; eğer teşrif ederseniz buyurun gelin Kahramanmaraş’a, siz kabul ederseniz ben de sizle birlikte Aksu Çayı’da birlikte çimelim. Eğer yok çimemem derse yüzeriz, ona da yok derse bir yudum su içelim. Aksu Çayı temiz değil Sayın Bakanım. Sizi kandırıyorlar, size Aksu Çayı temizdir diye kim söylüyorsa yalan söylüyorlar”

“KAHRAMANMARAŞ’TA PATATES ÜRETMEK YASAKLANDI”

“Patates üretimi Kahramanmaraş’ta yasaklanmış, tuhaf yani. Kahramanmaraş’tan ne istiyorsunuz? Patates üretimini neden yasakladınız, kimleri zengin etmek istiyorsunuz? Ne üretecek bu insanlar? Patates ekmek, soğan ekmek, domates almış başını gitmiş, biberin kilosu belli ne yiyecek bu millet? Patates üretimini Kahramanmaraş’ta yasaklamak Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Kahramanmaraş’a bakışını bir kez daha ortaya çıkartmıştır. Bunlar Kahramanmaraş’a kötü bakıyorlar. Yakında kuru soğanı bile bulamaz hale geleceğiz artık.”

“OY ZAMANI GELİR AKP’LİLER SONRA ARA Kİ BULASIN!”

“Biz Kahramanmaraş’ın hakkını Meclis’te savunurken sizler piyasada yoktunuz. Şimdi altı milletvekili arkadaşımız Kahramanmaraş’talar, harıl harıl çalışıyorlar. Eyy seçim sen nelere kadirsin! Eyy sandık nelere kadirsin! Kahramanmaraşlı hemşerilerimizin bu durumu iyi değerlendirmesini istiyorum. Oy zamanı gelir AKP’liler, oydan sonra vın ara ki bulasın. Telefon numaraları değişir, vatandaş istediğini söylediğinde ‘ben senin emir erin miyim’ derler ama seçim zamanı hepsi ortalıkta öyle şirinler öyle kibarlar ki sormayın gitsin. İnşallah seçimden sonra da yine çalışmaya devam ederler benim gibi.”

“BAŞIN DÜŞERSE DARA, ALİ ÖZTUNÇ’U ARA!”

“Ben memleketim için çırpınıyorum, hemşerilerim de benim bu çabamı görüyorlar. Kimi beğenir kimi beğenmez ama herkesin takdir ettiği bir şey var; Ali Öztunç çalışkan adam, bir sorunumuz olursa Ali Öztunç’a ulaşabiliriz. ‘Başın düşerse dara, Ali Öztunç’u ara’ derler.”

“KORKMAYIN BU KADAR!”

“Hemşerilerimin beni sevmesi arttıkça kıskanıyorlar. İftiralar atıyorlar. Bir başı kel demedikleri kalmıştı, onu da demeye başladılar. Seçim bu gelir geçer. Kapıları kapatmamak lazım. Korkmayın bu kadar. Demokrasi bu, kazanmakta var kaybetmekte. Yapmayın bunu kul hakkı yiyorsunuz. Bunu yapanlara hakkımı helal etmiyorum. Halkımız kimin ne mal olduğunu biliyor. Ben ağaların beylerin adamı değilim. Kimsenin atamasıyla burada milletvekili olmadım, belediye başkan adayı olmadım. Beni halkım seçti. İnşallah belediye başkanı olduğumda da burayı ben yöneteceğim. Burayı atayanlar yönetmeyecek.”

“BELEDİYECİLİK YÜREK İŞİ, O DA BENDE VAR!”

“Belediyecilik gönül işi. Bugüne kadar bu belediyeyi yöneten gönülsüz mü yaptı? Eski belediye başkanlarına haksızlık değil mi? Mustafa Poyraz’a haksızlık yapmıyor musunuz? Ali Sezal abimize, Fatih Mehmet Erkoç’a haksızlık yapıyor musunuz? Gönülsüz müydü onlar da şimdi ki gelen gönüllü yapacak. Ben de belediyecilik yürek işi, yürek de bende var sizde yok!”

“AYIPTIR, KANDIRMAYIN MİLLETİ”

“Sayın Mahir Ünal Bey demiş ki; ‘2023 yılında Kahramanmaraş örnek bir şehir olacak.’ Araştırdım, baktım aynı lafı 2015’te de söylemiş. O dönem demiş ki; ‘2019 yılında Kahramanmaraş bu bölgenin en örnek kentti olacak.’ 2019 için olmadı, yapamadınız şimdi de 2023 diyor. Ayıptır kandırmayın milleti. Bunlar iş yapmazlar çünkü bunlar Kahramanmaraş’ı çantada keklik olarak görüyorlar. Ben çalışmaya devam edeceğim. Birileri de FETÖ’nün yöntemlerini kullanmaya devam etsin.”

“GÜNGÖR İLE MEDYADA MAHALLE MAHALLE KAHRAMANMARAŞ’I KONUŞALIM”

“Sayın Güngör’e bir çağrıda bulunuyorum; iki aday olarak sen ve ben çıkalım medyanın karşısına ve sadece Kahramanmaraş’ı konuşalım. Nerede ne eksik varsa mahalle mahalle belirleyelim. İyi niyetle söylüyorum bunları. Seçilirsem hizmet edeceğim, seçilmezsem şehrime yine milletvekili olarak hizmet edeceğim. Hayrettin Bey’e yardımcı olacağım. Medya önüne çıkmak istemezse de ikimiz baş başa konuşalım, projelerimden vereyim.”

“KAHRAMANMARAŞ’A DIŞARIDAN ADAY YOLLADILAR, KABUL ETMEYİN!”

“Sayın Cumhurbaşkanımız dün Ankara Etimesgut’ta ‘ey Etimesgutlular CHP buraya dışarıdan bir aday gönderdi, Etimesgut’ta yaşamayan buradan olmayan bir aday gönderdi kabul etmeyin’ dedi. Şimdi ben de diyorum ki; ey Kahramanmaraşlılar Sayın Cumhurbaşkanımız Kahramanmaraş’a dışarıdan bir aday gönderdi. Sayın Cumhurbaşkanımızın tabiriyle kabul etmeyin. Ey Elbistanlılar Sayın Cumhurbaşkanımız Elbistan’a Elbistanlı olmayan bir aday gönderdi. Sayın Cumhurbaşkanımızın tabiriyle kabul etmeyin.”

ÖZTUNÇ’A DURMAK YASAK…

Öğleden sonra ise Dulkadiroğlu ilçesinde seçim bürosu açılışı için vatandaşlarla bir araya gelen Öztunç’un konuşması, toplanan kalabalık nedeniyle bir nevi mitinge dönüştü. Doğa Okullarını ziyaret eden Öztunç, çarşıda pazarda vatandaşlarla bir araya geldi, dertlerini dinledi, notlar aldı. Öztunç’un akşam saatlerinde Memur Sen ziyareti ve Kavlaklı’da halkla buluşması bekleniyor.

Editör: TE Bilişim