Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi, sınırları içinde önceden Fatmalı Belediyesi olarak bilinen, yeni haliyle Bekirli, Yeşilkent, Yukarıoba, kişifli ve Karabök mahallelerinin olduğu bölgede yaşayan vatandaşların özellikle yaz aylarında yaşadıkları içme suyu sorunu Ankara’da TBMM gündemine kadar geldi.

“YÜZEYSEL BAKILDIĞININ GÖSTERGESİ”

Su gibi hayati öneme sahip temel bir ihtiyacın karşılanmaması ve sorunun yıllardır ötelenmesine tepki gösteren CHP’li Öztunç, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği önergede, " Bugün bu mahallelerde tarım ve hayvancılıkla uğraşanlar su ihtiyacını traktörlerle su taşıyarak yapmaktadır. İçme suyu depoları sağlığa elverişli durumda değil. Büyükşehir Belediyesinin tankerlerle halka içme suyu dağıtılarak su sorununu çözmeye çalışması, soruna ne kadar yüzeysel bakıldığının bir göstergesidir. Bu devirde halkı tanker sularına mahkûm etmek hiçbir gerekçeyle açıklanamaz” ifadelerini kullandı.

Öztunç’un önergede yanıt aradığı sorular şu şekilde;

1-      Bu mahallelerimizin hemen yakınında kaynak sularının olması ve özellikle mazmılı bölgesinde bir ilçenin içme suyunu karşılayacak ölçüde saniyede 90 litrelik su kaynağı olmasına rağmen içme suyu sorunun çözülememesinin sebebi nedir?

2-      Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin bu mahallelerin su sorunun çözümüne dair bugüne kadar yapmış olduğu herhangi bir çalışma var mıdır?

3-      Bu çağda insanları tanker sularına mahkûm etmek sizce doğru bir belediyecilik anlayışı mıdır?

4-      Bu insanları tanker suyu taşıma eziyetinden ne zaman kurtaracaksınız?

Editör: TE Bilişim