AK Parti Kahramanmaraş milletvekili Celalettin Güvenç'in açıklamaları:

“Mızrak çuvala sığmıyor! Bu Millet İttifakı denilen ittifakın gizemli ama sonuçta karanlık ilişkilerinin yeni bir yönü ortaya çıkıyor.

Tabi buradaki hedefi ve yapılan zamanlamayı çok iyi incelemek lazım. Hedefleri Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı devirip Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak.

Bu hedefe ulaşmak için CHP, İYİ Parti ve Saadet; terör örgütünün uzantısı olan HDP'ye payandalık yapıyor. İşte burada "taslak" dediğiniz kabulü mümkün olmayan paçavra niteliğindeki maddeleri yazıyorlar. Bu bir iddia değil gelinen noktada böyle bir çalışma yaptıkları gün gibi aşikar. Bunlar suçüstü yakalanmışlardır.

Ümit Özdağ bile bu işten 1 yıl sonra haberi olduğunu söylüyor. 2018'de amaçlarına ulaşamadılar ama yerel seçimlerde bu taslak denilen paçavrayla Kürt oylarını aldılar. İstanbul'da bugün bunun acısını çekiyor. Adana, Antalya bu acıyı çekiyor şu anda. Genel seçimde milletimizi bunlara geçit vermedi.

Buradaki maddelerini hiçbir geçerliliği yok bunun somut göstergesi şudur: Türkiye'deki muhalefet maalesef milli meseleleri bile iç politika malzemesi yapıyor. 'İktidarı yıpratabilir miyim?' amaç ve düşüncesiyle akla ziyan bu tür ilişkilere girmekte. Türkiye ciddi bir muhalefet sorunu vardır. Ben bu metinleri yazanlara soruyorum şimdi? Siz bunları yazarken ne aldınız. Aptalca bir metine Anayasa hukukçusu, Atatürkçü, Kemalist diyen isimler nasıl imza atar? Nasıl o masada bulunursunuz? Yazılanlar kabul edilebilir şeyler değildir.”