Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren Çakıroğlu Derneğinin geleneksel olarak düzenlediği kandil programları devam ediyor. Mübarek gün ve gecelerde Türkoğlu ilçesi Çakıroğlu Mahallesi Camiinde yapılan programlar idrak ettiğimiz Miraç Kandilinde de devam etti. Program kapsamında Miraç Kandilinin Cuma gününe denk gelmesiyle Cuma namazı sonrası birlik beraberlik yemeği verildi.

Cuma Namazı sonrasında hayırsever vatandaşların katkılarıyla birlik beraberlik yemeği düzenlendi. Akşam ve yatsı namazı arasında da ayrıca kandil programı düzenlendi. Programda vaaz ve sohbetin yanı sıra Çakıroğlu Derneği üyelerince mahalle halkının geçmişleri için okunan hatimlerin duası ile devam etti.

Programla ilgili olarak açıklama yapan Çakıroğlu Derneği Başkanı Muhammet Kamalak;"Çakıroğlu Mahallemiz farklı kültür ve coğrafyalardan insanların oluşturduğu tam bir Osmanlı köyüdür. Büyüklerimiz yıllardır birlik beraberlik içerisinde acılarını ve sevinçlerini birlikte yaşamışlardır. Bizlerde büyüklerimizden gördüğümüz bu değerleri devam ettirebilmek amacıyla çalışmalar yapıyoruz. Bugünde vatandaşlarımızın katkılarıyla hem Cuma namazı sonrası birlik beraberlik yemeği hem de akşamında program düzenledik. Programa katılan ve destek veren herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

Çakıroğlu Derneği ayrıca mahallede bulunan eski okul binasını kuran kursu yapmak için gerekli izinleri alarak çalışmalara başladı.