Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Aliya İzzetbegoviç Parkı içerisinde hizmete sunulan Açık Hava Kütüphanesi’nde kitapların konulduğu raflar ‘OKU’ şeklinde yapılırken, kütüphane ilgi odağı oldu.

Aliya İzzetbegoviç Açık Hava Kütüphanesi’nin açılışına ilişkin görüşlerini dile getiren Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Mehmet Bilmen; “Büyükşehir Belediyemiz tarafından açılan Aliya İzzetbegoviç Açık Hava Kütüphanesi çok güzel bir hizmet oldu. Hem okuma kültürünü geliştirmek, hem de parklara gelen vatandaşlarımıza ve çevre okullardaki öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırılmış olacak. Bu hizmetinden dolayı Büyükşehir Belediyemize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Bunun bir ilk olduğunu ve bu hizmetin devamının geleceğini ifade eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya; “Bizim burada muradımız, çocuklarımızın, gençlerimizin ve vatandaşlarımızın hayatlarının her safhasında kitaplar olsun istiyoruz. Burada insanlarımıza kitap sevgisini aşılamak ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla bu hizmeti sunduk. Zaten arkadaşlarımız da kitap raflarını OKU şeklinde yapmışlar. İnsanlarımıza kitap sevgisini aşılamak ve kitapla hemhal olmalarını sağlamak adına burada bir ilki gerçekleştirdik. Bundan sonra da diğer mesire alanlarımıza, parklarımıza bu tür hizmetleri uygulamayı düşünüyoruz. Bu hizmetin Edebiyatın, şairin ve şiirin başkenti Kahramanmaraş’a yakışacağını düşünüyoruz.

Ben emeği geçen arkadaşlarımıza ve işbirliği içerisinde olan üniversitemize de teşekkür ediyorum. İlimiz genelinde ihtiyaç olan bölgelerimize normal kütüphaneler ile açık hava kütüphaneleri açmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim