Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi başta mesire alanları olmak üzere, park, bahçe ve kaldırımlar gibi alanlarda kullanılan kent mobilyalarını kendi atölyesinde üretiyor.

Tam Bir Fabrika

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü Atölyesi tam bir fabrika gibi çalışıyor. İl genelinde kullanılmakta olan tekli bank, piknik masası, kamelya, ahşap oturma alanları, saksı, masa, sandalye, evrak dolabı gibi ürünler Büyükşehir atölyesinde kendi personelleri tarafından üretiliyor. Üretilen bu ürünler ise başta mesire alanları olmak üzere, park, bahçe, kaldırım gibi alanlarda kullanılmasının yanı sıra kendi kurum içerisinde, okul, cami ve resmi kurumların ihtiyaçlarına da cevap veriyor.

Hiçbir Parça Zayi Edilmiyor

Büyükşehir Atölyelerinde farklı çeşit ve ebatlarda banklar, oturma masaları, piknik gurupları, ahşap saksı gibi çeşitli ürünlerin yanı sıra çocuklar için de çeşitli oyuncaklar üretilerek halkın hizmetine sunuluyor.

Üretim atölyesinde çalışan personeller iş güvenliğini dikkate alarak, çizimleri önceden hazırlanan ürünleri dikkatli bir şekilde kesme-biçme işlemlerini yapıyorlar. Kesme-Biçme işlemleri sırasında her şey çizilen plan ve proje dahilinde yapıldığı için hiçbir parça zayi edilmiyor.

Başkan Okay’dan Gençlere Halı Saha Ve Düğün Salonu Müjdesi Başkan Okay’dan Gençlere Halı Saha Ve Düğün Salonu Müjdesi

Emprenye ve Gravür İşleme

Kesme-biçme işlemleri yapılan ahşaplar emprenye adı verilen fırınlama işlemine tabi tutularak dış etkenlere karşı daha da güçlü hale getiriliyor. Emprenye işleminin ardından ürünler yazı bölümüne getirilerek üzerine gravür tekniği ile yazı yazılıyor.

Yazma işleminin ardından ürünlerin montajına başlanıyor. Montajı tamamlanan ürünler ise dikkatli bir şekilde boyama, vernikleme gibi işlemlerden geçirilerek kurumaya bırakılıyor. Kuruma işlemleri tamamlanan ürünler son bir kontrolden geçirilerek halkın hizmetine sunulmak üzere ilgili yerlere gönderilip yerleştiriliyor.

Editör: TE Bilişim