Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Mehmet Akif Kahveci, hafta sonu Hakkari’de meydana gelen mühimmat deposu patlaması sonucu şehit olan askerlerimize taziye dileklerini ileti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gündem dışı maddelerin gündeme alınması oybirliği ile kabul edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinde ise gündemin 1. Maddesinden 7. Maddesine kadar olan teklifler Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 8. Ve 9. Maddeleri ise Plan ve Bütçe Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonlarına havale edildi.

Gündemin 10. Ve 11. Maddeleri İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 12. Maddesinden 17. Maddesine kadar olan teklifler Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 18. Maddesinde Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığının İlimiz Onikişubat İlçesi Pınarbaşı Mahallesi 6673 ada 1 nolu parsel, 9157 ada 1 nolu parsel, 9158 ada 1 nolu parselde kayıtlı taşınmazların satışı ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 19. Maddesinde Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığının İlim Yayma Cemiyeti Kahramanmaraş Şubesi ile protokol yapmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 20. Maddesinden 61. Maddesine kadar olan teklifler İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından İhtisas Komisyon Raporlarının görüşülmesine geçildi.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Sıddık Sezal, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda görüşülen tekliflere ilişkin açıklamalar yaparak meclisi bilgilendirdi.

Meclise katılamayan üyelerin izinli sayılmalarına ilişkin teklifin oybirliği ile kabul edilmesinin ardından Meclis Başkanvekili Kahveci bir sonraki oturumun 16 Kasım 2018 Cuma günü saat 13.30’da devam edeceğini ifade ederek oturuma ara verdi.

Editör: TE Bilişim