Büyükşehir Belediyesi ekipleri fırtına, aşırı soğuk ve kar yağışı sebebiyle mahsur kalan çoban ve yaylacılara iş makineleriyle ulaşmayı başardı. Büyükşehir Belediyesi yetkilerinin çalışmanın ayrıntılarıyla ilgili yaptığı açıklamaya göre; “Elbistan İlçesi Bakış Kırsal Mahallesi Deveçöken Yaylasında bir grup yaylacının sürüleriyle birlikte mahsur kaldığı ihbarı üzerine bölgeye Büyükşehir Belediyemize bağlı iş makinelerimiz yönlendirilmiş, 24 Mayıs’ta gündüz saatlerinde yaylaya ulaşım sağlanarak yaylacılara ve koyun sürülerine ulaşılmıştır.

Ancak, daha sonra 24 Mayıs gece saat 22.00 civarında aynı bölgede yapılan tüm uyarılara rağmenyayladan inmeyen yaylacıların ve 500 civarında koyunun bulunduğu ve sürüler için acil çadır ihtiyacının olduğu ihbarı üzerine, Büyükşehir Belediyemizin Kuzey İlçelerindeki tüm mevcut çadırları süratle Elbistan İlçemiz Deveçöken Yaylasına sevkedilmiştir.

Ancak, olumsuz hava şartları nedeniyle 25 Mayıs saat 03.30 sıralarında Büyükşehir Belediyemizin çadır ekipleri yaylanın alt kotlarında sürü sahibine ulaşmıştır. Sürü sahibinin verdiği bilgiler ışığında ve yönlendirmesiyle;Büyükşehir Belediyemizin iş makineleri, jandarma ve 112 acil ekipleri saat 06.30 sularında çobanlara ve koyun sürüsüne ulaşmıştır. Çobanlar ve sürünün çok büyük kısmı yayladan kurtarılarak aşağıya indirilmiştir.”

Yaylacılar Jandarma ve 112 acil ekipleriyle koordinasyon içinde yaptıkları bu başarılı kurtarma çalışmasından dolayı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine teşekkürlerini beyan ettiler.

Başkan Güngör: “Daima Şehrimizin ve Hemşehrilerimizin Yanındayız” Başkan Güngör: “Daima Şehrimizin ve Hemşehrilerimizin Yanındayız”
Editör: TE Bilişim