Kamu grubu ilanları kapsamında 2021 memur alımı ilanları yayımlanırken; 25 Ocak 2021 tarihi itibari ile Resmi Gazete ve İŞKUR iş ilanları aracılığı ile başvuru detayları açıklandı. Türkiye genelinde olmak üzere BOTAŞ personel alımı ilan detayları belli oldu.

BOTAŞ İş İlanları

Yurt genelinde özellikle ham enerji kaynakları ve petrol taşımacılığı kapsamında kamu hizmeti vermeye devam eden BOTAŞ tarafından 268 kişilik kontenjan açıldı. Daimi ve kadrolu memur alımı statüsünde yapılacak olan personel alımları için Türkiye genelinde farklı şehirlerde BOTAŞ bünyesinde istihdamlar kabul edilecektir.

Unvan ve Şehir Bilgileri

BOTAŞ personel alımları için mezuniyet nitelikleri farklı olmakla birlikte; Mühendis alımı, Müfettiş Yardımcısı,Uzman Yardımcısı alımı, Büro Görevlisi alımı, İtfaiye Görevlisi alımı ve Teknisyen alımı yapılacaktır.

İlgili görevlendirmeler Aksaray, Ankara, Adana, Şanlıurfa, Kayseri, İstanbul, Bursa, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, Ağrı, Çorum, Erzurum, Aydın, Kocaeli, Diyarbakır, Hatay, Kars, Ardahan, Şırnak, Samsun, Konya, Artvin, Rize, Kahramanmaraş şehirlerinde alımlar yapılacaktır.

Başvurular Başladı!

25 Ocak 2021 İŞKUR iş ilanları aracılığı ile yayımlanan kamu personeli alımı başvuruları için son başvuru tarihi olarak 29 Ocak 2021 tarihi ilan edildi. Adayların bu süre zarfında başvuru işlemlerini tamamlaması gerekmektedir.

Başvuru Şartları

Başvurular için KPSS puanları talep edilirken; sınav grup kodları başvuru kılavuzunda detaylandırılmaktadır. Mühendis alımları için lisans mezuniyeti talep eden BOTAŞ tarafından; ayrıca Müfettiş Yardımcısı ve Uzman Yardımcısı alımlarında da lisans mezuniyeti talep edildiği açıklanmaktadır.

Büro Görevlisi alımı için ön lisans mezunu olan adayların başvurusu kabul edilecek olup; İtfaiye Görevlisi alımı, Teknisyen alımı ilanlarına da önlisans mezunu olan adayların başvuru yapmaları talep edilmektedir.

Başvurular Nasıl Yapılır?

Başvurular İŞKUR resmi internet adresinden online olarak yapılacaktır. Adaylar internet arama motorlarına İŞKUR yazarak İŞKUR e-şubeyi ziyaret etmelidir. Mezuniyet ve KPSS şartlarının sağlandığı her ilana online olarak başvuru yapılabilecektir.

Kişisel bilgilerin bir defaya mahsus olmak üzere İŞKUR’a kydedilmesi ile hızlı giriş yapılacak olup; ilanlar arasında BOTAŞ ibaresi ile yayımlanmış herhangi bir ilana tıklayıp, açıklama metninin en alt kısmında yer alan “BAŞVUR” butonuna tıklayarak işlemler tamamlanacaktır.