İlk olarak Büyüknacar mahallesinden gelen talep üzerine burada bulunan okulumuzda yapılan uygulanın ardından, 21 Mayıs 2019 tarihinde Bertiz Budaklı Mahallesi ilk okulu Beden Eğitimi öğretmeni Sibel Akkoyun’dan dan gelen talep üzerine Budaklı Köseler İlk Okuluna Alo Spor ekibi tarafından ziyaret gerçekleştirildi.

“SİZ ARAYIN, BİZ GELELİM, MUTLAKA SPORA BAŞLAMALISIN” sloganından hareketle yürütülen proje kapsamında uzman antrenörler, fizyoterapist, spor psikoloğu, diyetisyen ve spor uzmanları eşliğinde Budaklı Köseler İlk Okuluna yapılan uygulamada Mahalle sakinleri ve öğrenciler Alo Spor Ekibini Okul Bahçesinde çiçekler ile karşıladılar. Alo Spor Ekibi öğrencilere Tişört ve Türk Bayrağı hediye ettiler.

Alo Spor ekibi okul Bahçesinde atletiz, cimnastik, badminton, dart, okçuluk ve bocce sahaları hazırladılar. Sırasıyla önce okul öğrencileri ardından 7 den 77 bay bayan mahalle sakinleri branş antrenörlerinden temel spor  bilgilerini alarak o branşları tecrübe ettiler. Ve hayatlarında ilk olarak bir spor branşında turnuva heyecanını yaşadılar.

Okul bahçesinde spor turnuvaları devam ederken. Alo Spor Ekibinde yer alan Diyetisyen Okul dersliğinde mahallenin bayanlarına sağlıklı beslenme üzerine bilgiler aktardı.

Okul Bahçesinde düzenlenen turnuvalar sonunda derece elde eden Sporcu Öğrencilere, Mahalle sakini amcalara teyzelere madalyalarını Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Proje, Organizasyonlar, Bilişim, Basın ve Yayın Şube Müdürü Mustafa ARGUZ, Mahalle Muhtarı, Okul Müdürü ve Beden Eğitimi Öğretmeni takdim etti. Madalya töreninin akabinde tüm okul öğrencileri arasında çekçek oyunu oynandı. Program sonunda Bertiz Budaklı Mahallesi sakinleri  ve öğrenciler yüzlerinde mutluluk ifadesi ile alkışlarla uğurladılar.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan KABAKCI Alo Spor Projesi Budaklı uygulaması hakkında şunları söyledi” Örnek bir proje olarak 2019 yılı içerinde Geniş kitleye ulaşma arzusu içinde olduğumuz Alo Spor Projesi Toplumumuzda spor kültürünü oluşturmak, vatandaşların bedensel, zihinsel ve sosyal gelişimlerini sağlamak ve bununla birlikte spor yapmalarına fırsat vermeyi amaçlamaktadır. Bu gün Alo Spor Ekibimiz İl Merkezine 35km uzaklıkta bulunan Bertiz Budaklı Mahallesinden gelen taleb doğrultusunda ekibimizi okulumuza ulaştılar ve uygulamayı yaptılar. Daha önce Büyüknacar Mahallesinde yaptığımız uygulamadan çok iyi dönüşler aldık. Mutluk verici. Alo Spor Ekibimizi tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. İnşallah Kırsal mahallelerimizden başlattığımız projemizi katlayar büyüteceğiz.” dedi

Editör: TE Bilişim