Bayram, 11 Ağustos Pazar günü başlayacak ve 14 Ağustos Çarşamba günü sona erecek. 10 Ağustos Cumartesi günü ile birlikte tatil toplam 5 gün olurken, tatilin 9 güne çıkarılması konuşuluyor. Eğer tatil 9 güne çıkarılmazsa, bayram tatili 5 gün yapılacak. Emniyet Genel Müdürlüğü ise Türkiye genelinde trafik önlemleri aldı. 

''Trafik kurallarına uyalım''

Alınacak tedbirler, oluşturulacak algı ve eğitim çalışmalarıyla Kurban Bayramında kazaların azaltılmasını hedeflediklerini belirten Trafik Şube Müdürü Hakan Doğan, ''Kurban bayramı dolayısıyla güzergahlardaki trafik yoğunluğu artacak. Dolayısıyla bizler de denetimlerimizi arttıracağız. Seyahate çıkacak vatandaşlarımız mutlaka araç içerisinde emniyet kemerlerini taksınlar ve uzun yol kazalarının en büyük sebebi olan, hız kurallarına uysunlar'' dedi.

''Yaşam tüneli devam ediyor''

“ Yaşam için kısa bir mola“ sloganıyla oluşturduğumuz uygulama noktamızdaki yaşam tünelimiz devam ediyor diyen Doğan, ''Bayramda da yine orada eğitim çalışmalarına devam edeceğiz.  Tabi kurban bayramı olduğu için kurban satış yerleriyle de ilgili yine tedbir ve denetimlerimiz olacak. Belediyelerimizin belirlemiş olduğu kurban satış yerlerinde araç yoğunluğu olacak. Buralarda da gerekli düzenlemelerimiz olacak'' diye konuştu.