Bastırmacı, cesur insanların bir araya gelerek temelini oluşturduğu İYİ Parti’nin iktidara gelmesiyle bakan çocuklarının değil vatan çocuklarının sorunlarına eğileceğini söyledi. Ülke ekonomisini dibe vurduran iktidar partisinin yanlış politikalarıyla insanları da borç batağına sürüklediğini kaydeden Bastırmacı, “Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Meral Akşener Hanımefendi, göreve geldiğinde ilk 100 gün içerisinde, hiç vakit kaybetmeden Türkiye Dayanışma Fonu’nu kuracağını söyledi.

Bu fon kapsamında ilk olarak; 30 Nisan 2018 itibariyle borçları yasal takibe ya da yakın takibe alınmış olan ve de borçları tahsilat şirketlerine satılmış olan 5 milyon vatandaşımızın tüketici kredisi, kredi kartı ve kredili mevduat hesaplarından doğan borçlarını satın alacağız. Değil borcunu ödemek, evine ekmek, çocuğuna süt bile götürmekte zorlanan işsiz kardeşlerimizi, tam rahat edeceği yaşlarda borç krizi içinde debelenen emeklilerimizi bu yükten kurtarmak boynumuzun borcudur. Biz, bu sloganla yola çıktık” dedi.

Yine borçları nedeniyle, aynı sıkıntıları yaşayan düşük gelirle çalışan vatandaşların ve öğrencilerin borçlarının en az yüzde 80'ini sileceklerini aktaran İYİ Parti Milletvekili Adayı Mustafa Bastırmacı, şöyle konuştu: “Bu vatandaşlarımızın da kalan borçlarını faizsiz 10 yıla kadar taksitle ödeyebilecekler. Ayrıca şehit ve gazi ailelerinin bu durumdaki tüm borçlarını sileceğiz. Vatan onlara çok şey borçludur.

En azından bunu yapalım. Türkiye Dayanışma Fonu için bir defalık harcayacağımız 8 milyar lira, 2018 bütçe harcamalarının yaklaşık yüzde 1'ine denk geliyor. Yani, Mehmet Şimşek'in taşıt ve hizmet binası kiralamaları için zamanında, kullandığı ‘fındık-fıstık parası’ dediği rakam kadar.

Ben inanıyorum ki 24 Haziranda İYİ’ler ordusuna en büyük destek Kahramanmaraş’tan gelecek ve 25 Haziran’da insanlarımız İYİ Parti iktidarıyla hayatlarına bembeyaz bir sayfa ile başlayacaklar.”

Editör: TE Bilişim