Ünal Ateş yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Değerli basın mensupları saygıdeğer hemşerilerim kovid-19 nedeniyle özellikle ekonomik alanda sıkıntı çektiğimiz Şu günlerde en büyük zarar gören sektörlerden birisi taşıma sektörü nakliye sektörü bu sektör içerisinde faaliyet gösteren şehirlerarası yolcu taşıması yapan firmalarımız yaklaşık 2,5 aydan beri kontak kapatmışlar bu sektörde faaliyet gösteren firmalarda çalışanlar iki buçuk aydan beri evlerine zar zor ekmek götürmektedir pamuk sürecin ortasında Kahramanmaraş otogarında işyerleri ve yazıhaneleri kiralayan esnafımız belediyenin tadilat tamirat yapacağız yazıhaneleri işyerlerini boşaltın tebligatı ile şaşkına dönmüşlerdir.

Burada esas amaç tadilat tamirat dan ziyade 2018'de süresi dolan kira kontratları o günden bu yana yenilenmemiş olan ve işgaliye parası ödeyerek oturdukları yazı annelerin yeniden belediye tarafından ihaleye çıkarılacak olmasıdır.

Hukuken belediyemiz haklı olabilir fakat zamanlama çok yanlış olmuştur aylardan beri ekonomik sıkıntı çeken bu sektör çalışanları birkaç ay kendilerini toparlamalı ve bu toparlanma sürecinden sonra belediyemiz gerekli hukuki bütün işlemleri yapmalıdır.

Tüm dünyada sıkıntı içinde olan sektörler e-devlet azami yardım ederken bizde sıkıntı çıkarmanın bir anlamı ve manası yoktur

Buradan yetkililere tekrar sesleniyorum otogar esnafına beş altı ay zaman tanıyın esnafımız kendisini bir toparlarsın daha sonra hukuken yapılması gereken ihaleler yapılır yeni kira sözleşmeleri imzalanır burada oturan insanlar zaten işgalci olarak kiralarını ödemektedir ler 2018 yılından bu yana idare edildiğine göre bir 5 ay daha idare etmek ve bu zor sürecin sonunda işlemi yapmak herhalde esnafımızın toparlanması için olumlu bir adım olacaktır.

Bunun dışında tüm dünyada akaryakıt fiyatları düşerken ve neredeyse bedava Akaryakıt dağıtılırken bizim ülkemizde akaryakıta zam geliyor olmasını hala anlayabilmiş değiliz şehirler arası insan taşımacılığı yapan firmaların en çok muzdarip olduğu konulardan birisi de yüksek akaryakıt fiyatları bu konuda bu ülkeyi idare edenlerin bir tedbir alması gerekmektedir.

Televizyonlara çıkıp her şeyi süper her şey güllük gülistanlık %5 büyüdük gibi açıklama yapanlar önce şu akaryakıt fiyatlarını dünya ortalamalarına getirmelidirler.

Bugün burada otogar esnafımızın şikayetlerini ve sorunlarını dinleyip bunları bilgileri aktarıyoruz ve çözüm bekliyoruz hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum