Başkan Şeref Dere mesajında; Osmanlı Devleti’nin tarih sahnesinden çekilmeye başladığı, şehirlerin sukuta büründüğü, düşman çizmelerinin vatan topraklarını kirletmeye başladığı bir vakit Kahraman Maraşlı, karanlığa, zulme ve işgale dur demek için bir adım öne çıkmıştır.

Silah yok! Cephane yok! Dünyanın yenilmez devletlerine karşı biz neyle karşı koyabiliriz? diye herkes karar kara düşünürken, Maraşlı “Maraş bize mezar olmadan düşmana gülzar olmaz!” demiştir.

Kalemin burcundan bayrağımı indirtmem, minarelerimden yükselen ezan sesini susturtmam, kız kardeşimin başındaki örtüye el uzattırmam diyen Maraş’ın yiğit evlatları, Ermeni komitacılara ve sömürgeci Fransızlara Maraş’ı dar etmiştir.

Düşman, mızıkalar ve bandolar eşliğinde girdikleri Maraş’tan, kaçarken ses çıkmasın diye atlarının ayaklarına keçeler bağlayarak kaçmışlardır.

Dünyada kendini kurtaran tek şehir olan Maraş, adını tarihe altın harflerle yazdırmıştır.

Maraş’ın imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği kahramanlık mücadelesi ve kazandığı İstiklal Destanı önce Anadolu halkına sonra tüm dünyadaki mazlum milletlere umut ve cesaret vermiştir.  

Bu yüzden biz Edeler Diyarı olarak “Maraş’ın Kurtuluşu Türkiye’nin Kurtuluşudur!” diyoruz… Mazlumlara umut olan şehrimizin tarihiyle gurur duyuyoruz.

Editör: TE Bilişim