İşte Sadullah Kavak'ın kamyon kasasından Birleşik Krallık’a uzanan hikayesi.

Hırıltısı, tozlu yollardaki dev kaya parçalarını titreten, bitmek bilmeyen yılan gibi kıvrılmış yollardan asfalta geçtiğinde yüzünde belli belirsiz bir sevinç ifadesi alan BEDFORD, gücünün tüm sınırlarını ırgatlığa giden amelelerle dolu yüküyle test ediyordu. Sırtına boyunca uzanmış kırmızı kasasında ise, uzun yolculuğun verdiği yorgunlukla ölüm sessizliğine bürünmüş, istiflenmiş insanların ter kokuları esen rüzgârla birlikte asfalta ağır izler bırakıyordu. Kamyondakilerin gözüne ise, arkada yığılmış çuvalların üstünde dengede durmaya çalışan bir çocuğun uzakları dikkatle izlemesi çarpıyordu. Kim bilebilirdi ki o bakışların ta bugünlere Londra’ya kadar uzanacağını.

İnsanlık tarihinin en büyük sınavlarından birinin verildiği şu günlerde, pandemi ile ilgili haberlerin sürekli takip edildiği haber ajanslarına Kahramanmaraşlı bir işadamının İngiltere’deki hastanelere sağlık ekipmanları ihraç ettiği haberi servis ediliyor. Haberin detaylarını incelediğimizde karşımıza tanıdık bir isim olduğu fark ediliyor. Kamyonun kasasında uzaklara bakan O çocuk, işadamı Sadullah Kavak.

Daha çok küçük yaşlarda simit satarak, ayakkabı boyacılığı yaparak, restoranlarda bulaşık yıkayarak başladığı serüvenine, o dönemlerde ucuz bir yolculuk yapmak için bindiği kamyon kasasında başlamış. Aradan geçen süreçteki gelişimi o kadar hızlı ve nitelikli olmuş ki zaman onu ideallerine ulaştırırken yetebilmiş olgun ve lezzetli bir meyve gibi her geçen gün yavaş yavaş yeniden şekillendirmiş.

“KAVAK: TİCARET DEMEK YAŞAM İLE SAĞLAM BİR BAĞ KURMAK DEMEK”

İşte böyle bir hikayenin devamında bugün ise, İşadamı Sadullah Kavak, her yıl düzenli olarak organize edilen Lob’in Turkey tarafından İş, Sanat Medya Dünyası ve bürokrasinin katılığı görkemli bir tören ile ödülünü aldı. Koronavirüs sürecinde başta İngiltere olmak üzere dünyanın bir çok noktasına koruyucu ekipman ihraç ettiren Kavak, Tekstil alandaki yaratıcılığı ile göz dolduran bir performans ile öne çıktı. Devamında ise aralık ayında Londra’ya da davet edildiğini ifade eden Kavak, bu süreci şu sözlerle özetledi.

“Şu an İngiltere’nin bir çok kentinde faaliyet gösteren hastanelerde bizim ürünlerimiz kullanılıyor. Bir tekstil üretim cenneti olan memleketim Kahramanmaraş’ın da bu sürece büyük katkısı olduğunu da övünerek ifade etmeliyim. Bu ülkem adına gurur verici bir şey ve bu gururu ülkeme yaşattığım için çok mutluyum. Özellikle Çin’i de geride bırakarak dünyanın en yüksek gelire sahip bir ülkenin sağlık ihtiyaçlarına cevap vermek çok mutlu edici. Tabi bu sürece gelene kadar bir sürü sıkıntılar cefalar çektik. Ama nihayetinde emek bir değerdir. Sonunda başarı olsun ya da olmasın ben emeğin kutsiyetine yürekten inanırım. İnşallah yıl sonunda bu gururu hem ülkem hem de sektörüm adına temsilen Londra’da yaşatacağım.

POLİTİKA BENCE BİR İHTİYAÇ

Girişimci işadamı Sadullah Kavak, Uluslararası Ticarette gösterdiği başarının yanı sıra ülke politikalarına yön verecek bir muhalif oluşumunda kurucu üyeleri arasında yer almakta. Kavak, Eski Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu önderliğinde Gelecek Partisi adı ile çok yakın bir zamanda kurulan partiye geçiş hikayesini ise şu sözlerle özetledi.

“Ülke bizim ülkemiz insan da bizim insanımız. Ben hikayemi bu toprakların tozuyla çizdim çamuru ile boyadım. Dolayısıyla ben bu ülkenin inşaatının bir tuğlasıyım. Doğal olarak attığım her adım bu ülkenin dökülmüş bir sıvasını onarmak gibi hayırlı bir amacı taşımakta. Bu yüzden bütün bu hikayeyi geleceğimiz için yazmaya niyet ettik. Çünkü gelecek, ufuktur. Çünkü gelecek değişimdir. Dahası gelecek bir akıl ve bilinç işidir. Bu yüzden batı medeniyetinde bu ifade Future olarak ele alınır ve yenilikçi bir anlayış ile ifade edilir. Bizde bu temel düsturu bütün hayatımızla ilke edinip bu ülkenin taşı ile toprağı ile daha iyi bir yaşamı sağlamak. Özetle Politika bu ülke için lüks değil bir ihtiyaç.

Başkan Güngör: “Daima Şehrimizin ve Hemşehrilerimizin Yanındayız” Başkan Güngör: “Daima Şehrimizin ve Hemşehrilerimizin Yanındayız”

Günümüzde kapitalizmin insanın ruhunu acılar ürettiğini ve yavaş yavaş öldürdüğünü ifade eden Gelecek Partisi Kurucu Üyesi Sadullah Kavak, özellikle son dönemlerde modern tarım ile birlikte çıkan üretim sürecinin sağlık açısından zararlarına dair önemli araştırmalar yürütüp, bu kapsamda ilgili yasaların çıkması için mücadele veriyor. Yılsonu Londra’da ödüle layık görülen bu çabası ise tarımda kullanılan kimyasal maddelerin oranları ile ilgili.

TEHDİT EDİLDİM

Kavak yürüttüğü bu süreç ile ilgili sözlerini şu şekilde ifade etti.

“Kapitalist sistem, hem beslenme için kimyasal kullandırmakta hem de daha sonradan bu kimyasallara bağlı olarak ortaya çıkan sağlık sorunlarını başka bir kimyasalla gidermek isteyerek ilaç lobisini beslemektedir. Bu süreçteki tespitlerimizi çeşitli iç denetim mekanizmaları üzerinden çözmeye çalıştık. Ancak gördük ki yasal bir zorunluluk şart. Daha sonra işin peşini bırakmadan yasa çıkarttırmak için çeşitli medya tanıtım ve basın yolu ile faaliyetlerimize başladık. Ancak bir yere kadar geldik ve tıkandık. Özellikle Yahudi lobisi ve gıda mafyası önümüze çıktı. Hatta o kadar ileri gittiler ki buradaki uzantıları üzerinden tehdit bile edildim. 

Editör: TE Bilişim