Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Üzerinde yaşadığımız muazzez vatanımızın aşılmaz kaleleridir gazilerimiz. Bizler Balkan Savaşı’ndan, Çanakkale ye, kadar memleketimizin 41 köşesinde mücadele eden kahraman bir ecdadın torunlarıyız. Gözlerini kırpmadan vatan uğruna ölümü göze alan kahramanlarımız, gazilerimizi şükranla anıyorum” diye konuştu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliklere katıldı. Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı’nda başlayan etkinlikler, protokolün çelenk sunumu töreniyle başladı. Vali Ömer Faruk Coşkun, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu ve gazilerin katıldığı programın ardından Şeyh Adil Mezarlığı’nda yer alan şehitlikte Kuran’ı Kerim tilaveti gerçekleştirilerek mezarlara karanfil bırakıldı. Etkinlikler, akşam saatlerinde Tarihi Kahramanmaraş Kalesi’nde düzenlenen Gaziler Günü Buluşması ile devam etti. Dursun Ali Erzincanlı tarafından sunulan Şiir Dinletisi, Mehteran ve Kahramanlık Türküleri Konseri’yle gerçekleştirilen etkinliğe, şehit yakınları ve gazilerin yanı sıra AK Parti Milletvekili İmran Kılıç ve MHP Milletvekili Sefer Aycan da katıldı.

Ölümü Göze Alan Kahramanlar

Düzenlenen Gaziler Günü Buluşması etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Bugün, TBMM tarafından Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e Türk milletinin vefa duygusunun bir nişanesi olarak ‘Gazilik’ unvanının verildiği gün. Yüce milletimizin birlik ve beraberliği, ülkemizin bağımsızlığı ve bütünlüğü için gözlerini kırpmadan ölümü göze alıp üstün cesaretler gösteren kahraman gazilerimizi şükranla, minnetle anıyoruz. Üzerinde yaşadığımız muazzez vatanımızın aşılmaz kaleleridir gazilerimiz. Cumhurbaşkanımızın da belirttiği üzere dünyanın 34 farklı ülkesinde 78 şehitliği olan bir milletiz. Bizler Balkan Savaşı’ndan, Çanakkale ye, kadar memleketimizin 41 köşesinde mücadele eden kahraman bir ecdadın torunlarıyız” ifadelerini kullandı.

Vatanseverliğin Yaşayan Abideleri

Başkan Adayı Fırat Görgel ‘’Güçlü İktidar Güçlü Sivil Toplumla Olur’’ Başkan Adayı Fırat Görgel ‘’Güçlü İktidar Güçlü Sivil Toplumla Olur’’

Vali Ömer Faruk Coşkun ise yaptığı konuşmada, “Aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünü korumak için canları pahasına cepheden cepheye koşan, bu uğurda şehit olmayı göze alan gazilerimiz, ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir” ifadelerini kullanarak Gaziler Günü’nü tebrik etti. Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç ve MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan ise konuşmalarında, şehit ve gaziliğin milli vicdanlarda en yüksek mertebede olduğunu ifade etti.

Editör: TE Bilişim