Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mamdouh Büyükkılıç'ın, Türkiye'nin en gelişmiş Erciyes boyunca inşa edeceği Yerel Yönetimlerle birlikte AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Avrupa'nın önde gelen kayak merkezlerinden Xperia Erciyes Dağ Beldesi'nin temel atma törenine katıldı.

Başkan Büyükkılıç, “Kayseri ve Erciyelerimizle ilgili güzel gelişmeler görmek bizi mutlu ediyor. "Kayseri ve Erciyes'i daha iyi noktalara taşıyacağız."

Türkiye'nin en büyük kayak merkezi Xperia Erciyes Mountain Resort'un Kayseri Erciyes marka değeri inşa ediliyor. Xperia Mountain Resort'un temel atma töreni Erciyes Kayak Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Vali Şehmus Günaydın, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Experia Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Kayiş ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Başkan Büyükkılıç, Kayseri'yi daha iyi noktalara taşımak için daha çok çalışacaklarını söyledi. Büyükkılıç, “Kayseri ve Erciyelerimizle ilgili güzel gelişmeler görmek bizi mutlu ediyor. Allah, Allah'tan utanmasın. Her şeyi halletmen için dua ediyorum. Bu çalışmalar yapılırken siz değerli bakanımıza teşekkür ediyorum, teşekkürler. Kayserimiz ve ülkemiz ile ilgili bu çalışmalarınız için de şahsen teşekkür ederim. Çünkü Yüce Allah'a şükürler olsun ki hayal olarak görülen ve bazen alay konusu olan pozisyon ve durum sayesinde markaya dönüşen Erciyesimiz'de yaptığı çalışmalar inkar edilemez. Kendilerine destekleri için teşekkür ederken, desteklerinin de devam etmesini beklediğimi paylaşmak isterim. Elbette, Erciyes, yatırımcıdan yatırımcıya koşacak bir ortam yarattı. Gördüğünüz gibi bir yatırımcı yeni satmış olduğumuz iki parsel ile yeni yatırımlara hazırlanırken, biz de bir önceki dönemden arsa almayı bekleyenleri yatırıma davet ediyoruz. Aksi takdirde yaptırımlar yapmak zorunda kalacağız. Kimseyle kira aramıyoruz. Şehrimiz kazansın, ülkemiz burada kazansın. Bu çalışmalar için yatırımcılarımızdan destek bekliyoruz. Umarım sağduyu ile hareket ederler ”dedi. ülkemiz burada kazanıyor. Bu çalışmalar için yatırımcılarımızdan destek bekliyoruz. Umarım sağduyu ile hareket ederler ”dedi. ülkemiz burada kazanıyor. Bu çalışmalar için yatırımcılarımızdan destek bekliyoruz. Umarım sağduyu ile hareket ederler ”dedi.

"ŞİMDİ YÜKSEK İRTİFA MERKEZİNDEN SES ALIYORUZ"

“Erciyes ve Kayseri için birlik ve beraberlik içinde çalışacağız” diyerek sözlerine devam eden Başkan Büyükkılıç, şöyle devam etti:

“Şimdi Yüksek İrtifa'nın merkezinden çağırıyoruz. Artık 2 futbol sahamızı hizmete açtık. Takımlar gelmeye başladı. Aynı zamanda 6 futbol sahası ve tesisinin daha temellerinin atılması için ihale yapıldı. Bir an önce çalışmalarına başlayacağını söylemek isterim. İhaleyi kazanan firmamıza bol şans. Bakanımızın termal desteği ile enerji bakanımıza da yapılan çalışmalar için teşekkür ettik ve gerekli protokol imzalandı. Sıcak suyunda çıkacağına inanıyoruz. Kayserimiz ve Erciyelerimiz için ayrı bir kazanç olacak. Yüce Allah'ın rahmeti olan Erciyesi'miz cömerttir. Yüksek rakımlı merkez dedik, termal merkez dedik. En önemlisi birlik ve beraberlik merkezi, halkın buluşma merkezi, turizmin merkezi, kültürün merkezi. Hemen yanında Sultan Sazlığı, Koramaz Vadisi'nin ilerleyen kısımlarında Kültepe Kaniş-Gastronominin merkezi olan Karumumuz, Gaziantep'in değerli Belediye Başkanı Fatma Hanım buradaydı. Aynı düşüncelerle ayrıldı. Elbette Gaziantep, Trabzon ve Kahramanmaraş gastronomide önemli merkezler. Ancak Kayseri'miz bu anlamda göz ardı edilemeyecek bir merkez haline geldi. Biz de bu konu üzerinde çalışıyoruz. Sağlık turizmi medeniyetin merkezidir elbette. Farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Tüm bu güzellikleri içinde barındıran ve taşıyan Kayseri'mizi daha güzel yerlere taşımak için daha çok çalışacağız. Bu dayanışmada bakanlarımız, valimiz, milletvekillerimiz, belediye başkanımızla el ele vererek "Sezariye Birlikte Briziz" mantığı ile Türkiye'yiz mantığı ile hareket etmek,