Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Tekstil Makineleri Fuarı açılışına katıldı. KAFUM’da gerçekleştirilen programa Vali Ömer Faruk Coşkun, AK Parti Milletvekilleri Ahmet Özdemir, Mehmet Cihat Sezal, İmran Kılıç, MHP Milletvekili Sefer Aycan ile sanayi ve iş dünyası temsilcileri katıldı. Programda ilk söz alan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şahin Balcıoğlu, pandemi sürecinin etkilerinin atlatıldığını, sanayi alanında belirli bir ivmenin kazanıldığını belirtti.

Dış Ticarette Tekstil’in Yeri

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Bugün hala, tekstil sektör küresel ticaretteki yeri ve önemini korumaya devam etmektedir. Türkiye’de pamuk tarımına dayalı olarak gelişmeye başlayan tekstil endüstrisi, ekonomi politikalarının da yardımıyla yüksek seviyede ihracatı yapılan bir sektör haline gelmiştir. Pamuktan ipliğe, kumaştan hazır giyime kadar tamamen milli ve yerli imkânlarla üretim sürecinin gerçekleştirildiği tekstil sektörü, Türkiye’nin dış ticaret dengesinde kritik rol oynamaktadır” diye konuştu.

Şehrimiz Önemli Bir Konumda

Başkan Mahçiçek; Hayal bile edilemeyecek hizmetleri birlikte yaptık Başkan Mahçiçek; Hayal bile edilemeyecek hizmetleri birlikte yaptık

Kahramanmaraş’ın tekstil sektöründe önemli bir konumda olduğunu ifade eden Başkan Güngör, “Dünya tekstil piyasasına yön veren AB Ülkelerine yaptığımız ihracat, Türk tekstil sektörünün ne kadar güçlü olduğunun somut bir göstergesidir. Kahramanmaraş, Türkiye’deki tekstil ve hammaddeleri ihraç eden iller içerisinde 600 milyon dolar civarındaki ihracatıyla ilk sıralarda yer almaktadır. Tekstil sektörü, şehrimizin ihracatının yaklaşık yüzde 70’ini oluşturmaktadır. Kahramanmaraş Türkiye’deki iplik üretiminin yüzde 35’ini; kumaş üretiminin ise yüzde 10’unu karşılamaktadır” diye konuştu.

Tomsuklu’da Yeni Bir Alan

Yeni yatırımcıya yönelik gerçekleştirilen çalışmalar ile ilgili bilgileri de paylaşan Başkan Güngör, “Büyükşehir Belediyesi olarak milletvekillerimizle, Ticaret ve Sanayi Odamız işbirliği içerisinde Tomsuklu bölgesinde yeni bir alan açmaya çalışıyoruz. Bu konuda da bir hayli mesafe katettik ama inşallah bu çalışmamızı hızlandırıp sonuçlandıracağız. Bu süreçte Avrupa’da ve Türkiye’de tekstil makinelerinin sergileneceği ilk fuarı düzenleyen şehir olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bu vesile ile bu fuarın düzenlenmesinde emeği geçen Ticaret ve Sanayi Odamızın değerli yöneticilerini, sanayi ve iş dünyamızın temsilcilerini kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Son Gün 26 Eylül

MHP Milletvekili Sefer Aycan ve AK Parti Milletvekili Mehmet Cihat Sezal’ın selamlama konuşmalarının ardından Tekstil Makineleri Fuarı’nın açılışı gerçekleştirildi. Protokol üyeleri alanda oluşturulan stantları tek tek gezdi. 10 ülkeden 109 firmanın katıldığı 6. Uluslararası Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı 26 Eylül Cumartesi gününe kadar KAFUM’da ziyaret edilebilecek.

Editör: TE Bilişim