Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Çınar Kasrı Tesisleri’nde gençlere yönelik program düzenledi. Programda Asım’ın Nesli Vakfı’nın gençleriyle buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Mehmet Akif Ersoy’un “Asım’ın Nesli” derken neyi kastettiğini, bu anlamın günümüzde nelere karşılık geldiğini, kendi tecrübelerinden yola çıkarak gençlerle paylaştı.

Namusunu Çiğnetmeyen Nesil

Büyükşehir Belediyesi tarafından Çınar Kasrı Tesisleri’nde gençlere yönelik gerçekleştirilen programa Başkan Güngör katıldı ve şunları ifade etti: “‘Asım'ın nesli... diyordum ya... nesilmiş gerçek: / İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek’ diyen Mehmet Akif Ersoy’un hayalini kurduğu gençlik; fikirleriyle günümüzde de faaliyetlerini sürdürüyorlar. Sizler geleceğimizi şekillendirecek olan Asım’ın Nesli’siniz. Sorumluluğunuz çok büyük. Fakat bununla birlikte büyük imkanlarsa da sahipsiniz. Bunları doğru bir şekilde kullanmak önemlidir. İlkokul yıllarımı hatırlıyorum. Bir derslikte üç farklı sınıf ders görürdü. Öğretmen önce beşinci sınıflara konusunu anlatır, kitaptan şu sayfayı okuyun diye onları görevlendirdikten sonra, dördüncü sınıflara geçerdi. Şimdilerde böyle değil. Okullarımız var. Neredeyse her beldede, köyde, kasabada ilkokul, çoğunda lise bile var. Bu manada imkanlarınızın farkına varmanızı tavsiye ederim. Bu farkındalık, nasıl büyük işlerin sizi beklediğini, sırtınıza nasıl ağır bir sorumluluk yüklediğini gösterir.”

“Coğrafya Kaderimizdir”

Değişik şehir ve ülkelerden gençlere hitap eden Başkan Güngör, “İnsan olmak ortak paydamızdır. Hepimiz Yüce Rabbimizin yarattığı kuluz, insanız.” diyerek sözlerine devam etti: “Bir vesileyle başka beldelere gideriz, eğitim için veya başka bir nedenle oralara gidiyoruz. Coğrafyamız kaderimizdir. Çok güzel bir coğrafyada, ülkede yaşıyoruz. İnsanımız da çok kıymetli. Çok fazla ülkeye gittim, oraları gördüm. Şunu söyleyebilirim: Bu ülkenin insanları kadar fedakar, çalışkan, azimli, dost canlısı olan insan görmedim. Gönül coğrafyamız dediğimiz insanlar için Türkiye hep umut olmuştur. Gönül coğrafyamızda mazlumların Türkiye’ye bakışı çok farklı. Bir düşünürün söylediği gibi, “İnsanların göz renkleri farklıdır ama gözyaşlarının rengi hep aynıdır.” Biz mazlum ve mağdur olan herkesin yanındayız, her zaman da yanında olmamız gerekir.” Gençlerin sorularına da cevap veren Başkan Güngör, yüksek makamlara talip olmaktansa, verilen görevi dört dörtlük yapmanın; ebeveynlerin duasını almanın, her fırsatta onların hal hatırlarını sorup, gönüllerini kazanmanın öneminden söz ederek, gençlere bu gibi konularda tavsiyelerde bulundu.