20 bin kişilik caminin temeli, cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılacak. Projenin mimarı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde çok beğendiği Kahramanmaraş'taki Abdülhamit Han Camisi'nin mimarı Hacı Mehmet Güner oldu.

Güner, yaptığı caminin çok beğenilmesi üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müşavirliği'ne atanarak İstanbul'a transfer edilmişti.

ÇAMLICA'DAN GÖRÜLECEK
Çamlıca cami inşaatının sorumluluğunu üstlenen Levent Camii Yaptırma Derneği Başkanı Ergin Külünk, caminin tamamen bağış yoluyla yapılacağını belirterek şöyle konuştu: 'Yapım süresi 700 gün. Caminin oturum alanı 5 bin 744 metrekare. Yaklaşık bin araçlık 4 katlı otoparka sahip olacak. 4 minareli caminin, minare yükseklikleri 66 ve 77 metre. 66 rakamı ebced hesabına göre Allah ismini sembolize ederken, 7'den 77'ye bütün milleti kapsayan bir mana üstleniyor. Kubbe sistemi, 44 metre yükseklikte 23 metre çapında. Tıpkı Çamlıca Camii'nde olduğu gibi, Levent'te inşa edilecek cami de içinde konferans ve toplantı salonları gibi sosyal mekanları da barındıracak. Camide 41 adet kadın abdesthane ve 28 adet WC, erkekler içinse, 30 adet WC ile 87 adet abdesthane, 9 adet de asansör olacak. Depreme dayanıklı inşa edilecek caminin kapalı ve açık alanları, gerektiğinde deprem toplanma alanı olarak kullanılacak. Cami, Çamlıca Camisi'nden de görülebilecek.'

NE OLMUŞTU?

4 Mayıs 2012 Günü Ak Parti İl Kongresi için Kahramanmaraş’a gelen dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultan Abdulhamidhan Camiini gezisi sıraında Abdulhamidhan Camii Projesini yapan kim? diye sormuştu. Hacı Mehmet Güner ismini alınca Bakana talimat verip Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müşaviri yapılmasını istemişti.

Mimar Hacı Mehmet Güner, Başbakanın talimatıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müşavirliği görevine getirilmişti.

Mimar Hacı Mehmet Güner Kimdir ?

08/07/1967 yılında Kahramanmaraş ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini aynı ilde tamamladı. 1988 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden MİMAR unvanı ile mezun oldu.

1989 yılı Şubat ayında Kahramanmaraş Belediyesinde kamu görevine başladı. İmar müdürlüğünde Yapı ruhsat, Kaçak yapı denetim, Kullanma izni, İstimlak servislerinde kontrolör olarak ve Maili inhidam komisyon başkanlığı görevlerini yaptı. Mayıs 2000’den Nisan 2004’e kadar aynı müdürlükte müdür yardımcısı olarak çalıştı. 2004 Nisanından 2008 Ekim ayına kadar Fen İşleri müdürlüğünde görev yaptı. Kısa bir dönemde Etüd Plan Proje müdürlüğü yaptı. 17/12/2008 tarihinde atandığı İmar ve Şehircilik müdürlüğünü halen yürütmektedir.

1996 yılında Kahramanmaraş Mimarlar Odası yönetim kurulu üyeliğine seçildi. Beş yılı Yönetim Kurulu başkanlığı olmak üzere toplam sekiz yıl oda yönetiminde ve 4 yıl Belediye spor yönetim kurulu 2. başkanlığı görevlerini yaptı.

Kahramanmaraş Belediyesi yeni hizmet binası ve Kültür parkı ulusal proje yarışmalarında raportör olarak görev yaptı. Mimarlar odası Kahramanmaraş hizmet binası proje yarışmasında jüri üyesi olarak çalıştı. Önemli projeleri arasında; Yenişehir çok katlı otoparkı, Şehirlerarası ve ilçe terminali, Abdulhamithan cami, Saçaklızade kütüphanesi, İtfaiye binası, Binevler sosyal tesisleri, Rahmet cami, Serintepe yarı olimpik yüzme havuzu, Belediye ilköğretim okulu sayılabilir.

Belediye encümen üyeliği, Katı atık bertaraf tesisleri yapma ve işletme birliği teknik işler şefliği, OSB yönetim kurulu üyeliği, Uzlaşma komisyon üyeliği, Sultan Abdülhamidhan Vakfı Yönetim kurulu üyeliği ve Kahramanmaraş İTÜ’lüler Derneği denetim kurulu üyeliği görevlerini yürütmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.