Dün, 311 kilometre uzunluğundaki Mersin-Adana-Gaziantep Hızlı Tren Hattı’nın ihalesi gerçekleşti.

İhalede Kahramanmaraş, Başkan Erdoğan’ın verdiği söze rağmen projeye dahil edilmedi.

Tren hattı boyunca Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay, Kilis ve Gaziantep şehirlerine ulaşım doğrudan ve dolaylı şekilde sağlanabilecek.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan dün memleketi olan Mersin’e müjde olarak verdiği haberde Hızlı Tren hatının detaylarını paylaştı.

Elvan; “311 kilometre uzunluğundaki Mersin-Adana-Gaziantep Hızlı Tren Hattı’nın ihalesi gerçekleşti. 6,8 milyar TL tutarındaki hat tamamlandığında saatte 200 kilometre hızla Mersin’den Gaziantep’e ulaşım daha kolay ve konforlu olacak” dedi.

Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Mersin‘in Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile bağlantısını güçlendirecek olan Mersin – Adana – Gaziantep Hızlı Tren Hattı‘nın ihalesinin gerçekleştiğini açıkladı.

Mersin’den Gaziantep’e saatte 200 kilometre hızla ulaşılacak!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; “311 km uzunluğundaki Mersin-Adana-Gaziantep Hızlı Tren Hattı’nın ihalesi gerçekleşti. 6,8 Milyar TL tutarındaki hat tamamlandığında saatte 200 kilometre hızla Mersin’den Gaziantep’e ulaşım daha kolay ve konforlu olacak.” ifadelerini kullandı.

Mersin’den Gaziantep’e uzanacak hızlı tren hattı, Mersin – Çukurova Havalimanı – Adana – Osmaniye – Bahçe – Nurdağ – Gaziantep şeklinde uzanacak.

Tren hattı boyunca Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay, Kilis ve Gaziantep şehirlerine ulaşım doğrudan ve dolaylı şekilde sağlanabilecek.

ERDOĞAN, MÜFTÜLÜK MEYDANINDA SÖZ VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 yılının Şubat ayında Kahramanmaraş’ta yaptığı mitingde , Kahramanmaraş’ı Hızlı Trenle Buluşturuyoruz” demişti.

Kahramanmaraş’ın Müftülük Meydanı’nda düzenlenen mitinge katılarak, vatandaşlara hitap eden Erdoğan; “Türkoğlu Lojistik Merkezi'ni şehrimize kazandırdık. Kahramanmaraş'ı hızlı trenle buluşturuyoruz. Nurdağı'ndan geçen Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattından Kahramanmaraş'a bağlantı yapıyoruz. Bu hızlı tren hattının etüt proje çalışmaları şu anda devam ediyor. Narlı-Akçagöze arasında yeni tren hattı yaparak, mevcut 27 kilometrelik hattı 16 kilometre kısaltacağız. Hattın altyapı yapım çalışmaları tamamlandı, üstyapı ihale hazırlıkları devam ediyor." demişti.