Yabani ağaçlara aşılama yapılmasıyla birlikte genetik çeşitlilik ve doğal dengenin bozulmaması adına sorumluluklarını yerine getirmeye çalışan ZMO Kahramanmaraş Şube Başkanı Do. Dr. Ziya Dumlupınar, bu kez aşılama neticesinde 150 yaşındaki kuruyan ağaçların görüntüleriyle birlikte açıklama yaptı.

Başkan Dumlupınar, açıklamasında; “2 Mayıs 2020 tarihli “Genetik Çeşitlilik ve Doğal Denge Yok Edilemez” isimli ve Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yabani ağaçlara yapılan aşılama işlemleri ile ilgili basın açıklamamızdan sonra projenin detayları ile ilgili tarafımıza bazı fotoğraflar ve bilgiler gelmeye başladı.

Türkoğlu-Aydınkavak’a ait görüntülerde 150 yaşında alıç ağaçlarının da bulunduğu ağaçların aşılama adı altında kurutulduğu görülmektedir. Ormanın aşılama projesinden önceki ve sonraki görüntülerini içeren fotoğraflardan doğanın tahrip edildiği açıkça görülmektedir.

Bu projenin sonlandırılması için yaptığımız çağrıyı yineliyor, tatmin edici bir açıklama beklediğimizi kamuoyu huzurunda tekrarlıyoruz” ifadelerini kullandı.